fbpx

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts arriba a set ciutats de la Xarxa

7 de Febrer de 2024

El Torneig de Dramatúrgia per a Instituts és una activitat artística i formativa per acostar els joves a les arts escèniques i per treballar la creació de públics culturals. Ofereix una panoràmica de tots els passos de creació d’una obra teatral: des de l’escriptura i la lectura dels textos fins als assajos de la seva posada en escena amb intèrprets.

Es tracta d’una proposta creada per Tramoia Produccions Culturals. I, gràcies a un treball conjunt amb Transversal, el projecte enguany serà una realitat a set de les deu ciutats que integren la Xarxa. En concret seran els alumnes de batxillerat dels centres educatius de Mataró, Granollers, Sant Cugat del Vallès, Olot, Figueres, Reus i Vilanova i la Geltrú que des d’aquest febrer fins al mes de juny aprendran a escriure històries i a dur-les a dalt de l’escenari.

Al llarg de sis sessions que es duran a terme a les aules dels mateixos centres, els joves rebran formació per part d’un equip de professionals de les arts escèniques i de la dramatúrgia. Un cop treballats els diferents textos se n’assajarà la posada en escena amb actors i actrius professionals. Finalment, es representaran totes les peces en un acte a mode de combat, on l’alumnat i el públic assistent hauran de votar la que més els hagi agradat per tal que en surti una de guanyadora. Aquesta gran final es durà a terme a la Sala Beckett de Barcelona el 14 de maig del 2024.

Tramoia Cultura va impulsar el Torneig de Dramatúrgia per a Instituts ara fa cinc anys a les ciutats de Girona i Salt gràcies a la col·laboració amb la Fundació Atempo i el festival Temporada Alta —organitzador del Torneig de Dramatúrgia Catalana en l’àmbit professional— i també al municipi de Castelló d’Empúries el 2023, amb el suport de l’Ajuntament del municipi. En aquest temps, el projecte s’ha consolidat i ha permès que centenars de joves s’acostin a les arts escèniques en hores lectives.

 

Go top