fbpx

El segon ‘curator tour’ d’enguany visita les ciutats de Girona, Mataró i Granollers

24 d'Octubre de 2023

El mes de març es va organitzar, a Sète i a Montpeller, un curator tour, per part d’Air de Midi, per fomentar els intercanvis interculturals, per facilitar la circulació d’artistes i exposicions, per confrontar, enriquir i renovar pràctiques artístiques, i per desenvolupar un espai de laboratori de recerca, d’experiències, d’idees i de pensament.

Aquella trobada va ser molt profitosa per als responsables dels espais expositius de Transversal, ja que van poder veure diverses maneres de treballar en centres francesos molt similars als seus i, per tant, els va ser possible exportar i implantar al seu terreny un gran ventall d’iniciatives.

Després d’aquell intercanvi, ara són els representants d’Air de Midi els que, durant aquesta setmana, retornen la visita, en concret a Girona, Mataró i Granollers, per conèixer les propostes de la Xarxa.

El dilluns 23 d’octubre s’han anat a conèixer dos espais de la capital del Gironès: en primer lloc, el Bòlit, amb la visita de l’exposició “Ombra sota parpella”, de Pep Admetlla —l’artista hi ha estat present i ha pogut explicar el contingut de la mostra als visitants—, i de “The Bluebird Call”, de Mal Pelo; i en segon lloc, la Volta, que és un espai de residències que treballa la línia finíssima que separa l’art de l’artesania.

Durant el dimarts 24 s’està visitant La Presó, que pertany al Mataró Art Contemporani (MAC), i també el taller de residències i espais de creació la Fàbrica Roca Umbert, de Granollers.

El dimecres 25 es destinarà al Panoràmic, un festival de cinema i de fotografia. Seran acollits per la seva codirectora, Laia Casanova, i es visitaran les exposicions de diferents espais de la ciutat de Granollers i també s’organitzaran reunions amb comissaris convidats així com debats amb els artistes i els equips presents al festival.

L’associació Air de Midi és una xarxa de professionals de l’art contemporani a la regió d’Occitània / Pirineus-Mediterrani que es va crear el gener del 2013 i que té una finalitat fonamental: la visibilitat i el desenvolupament del sector de les arts visuals sobre el territori regional i la seva ressonància tant en el vessant nacional com internacional. Entre les seves tasques hi ha les de donar suport i promoure la creació artística contemporània en l’àmbit de les arts plàstiques i visuals, i treballar fervorosament per a la professionalització d’actors a través del diàleg i la construcció, la intel·ligència col·lectiva, i els projectes col·laboratius.

Go top