fbpx

El Lluèrnia no es celebrarà enguany

7 de Novembre de 2017

COMUNICAT DEL FESTIVAL:

Amics i amigues,
Lluèrnia, festival del foc i de la llum, programat pel dissabte dia 11 i la seva Fumarola els dies previs, no es celebrarà aquest any 2017. En el text de presentació del nostre programa diem que el festival vol apoderar-se del carrer per fer-ne l’espai de trobada, de festa i de reivindicació, l’espai per emocionar i transmetre l’art i la cultura. Diem que els carrers seran sempre nostres i com que ho son, en aquest moments excepcionals que viu el nostre país, els carrers han d’acollir i transmetre el crit de llibertat, el testimoni de la lluita pacífica i el compromís de molts ciutadans i ciutadanes que, a la mateixa hora que teníem previst encendre els carrers d’Olot, es manifestaran a Barcelona. Molts dels artistes participants, voluntaris, organitzadors, olotins i visitants optarem per exercir de ciutadans lliures i solidaris i ocuparem els carrers amb la llum i el foc de la nostra dignitat.
Per tot això us emplacem, l’any vinent, el dissabte 10 de novembre de 2018, en la que ben segur serà el Lluèrnia més lliure, brillant i calorós de la nostra història.
Aquest divendres dia 10, en senyal de protesta per la repressió que estem patint i per exigir l’alliberament d’aquells que són injustament a la presó, us convidem a encendre pacíficament els carrers de la ciutat col·locant espelmes als balcons, finestres i aparadors, i especialment en els llocs on pensàvem ubicar les instal·lacions de Lluèrnia 2017. Tots els que hi vulgueu participar ens trobarem a 2/4 de 8 del vespre a la Plaça Major d’Olot.

No cal dir que la decisió és extraordinàriament dolorosa per a tots però estem segurs de la vostra comprensió en aquest moments tant difícils.
Molta llum i foc per a tothom!
Divendres, 3 de novembre de 2017
Lluèrnia, festival del foc i de la llum

Go top