fbpx

El festival A Cel Obert arriba a la seva desena edició

2 d'Octubre de 2023

El 6, 7 i 8 d’octubre es durà a terme a Tortosa A Cel Obert, que enguany compleix els seus primers deu anys de vida. Aquest festival, que és un dels integrants de Transefímers, pretén fomentar l’interès dels ciutadans i dels visitants envers el patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat.

En aquesta edició, es podran visitar vint-i-tres espais: vint-i-un al centre històric de Tortosa —palau Montagut, passatge Franquet, pati del Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, pati de Sant Jordi i Sant Domènec, pati de Sant Jaume i Sant Maties, convent de Santa Clara i claustre de l’Escola per l’Art i la Cultura, entre molts altres— i dos a l’Entitat Municipal Descentralitzada de Jesús. A més, totes les propostes mantindran una coherència entre si, ja que el tema que les vincularà serà la il·lusió.

Enguany el festival comptarà amb la participació de Juli Sanjuan, la instal·lació del qual, “Pou cec, pou sec”, és una invitació per part del projecte Transefímers de la Xarxa Transversal.

La seva proposta, que s’exhibirà al claustre de l’Edifici de la Immaculada, vol donar un missatge clar als visitants: la Terra es mor de set. Es fonamenta en dades de la UNESCO per explicar que les reserves subterrànies subministren la meitat de l’aigua potable de tot el planeta, i alerta, segons un estudi de Greenpeace, que creure que l’aigua potable és finita és un gran error: el 44 % de les masses subterrànies a Espanya es troben en mal estat i s’ha permès la sobreexplotació per damunt de la regeneració del cicle de l’aigua.

Des del 2014, A Cel Obert obre patis i claustres i els converteix en escenaris d’obres d’arquitectura efímera pensades per professionals i estudiants del camp de l’art, l’arquitectura i el disseny. Cal destacar que moltes d’elles han estat guardonades als Premis Emporia (Premis Nacionals d’Arquitectura Efímera) i als Premis FAD. A més, el novembre del 2022, el festival va ser el projecte guanyador, en la modalitat de Patrimoni, de la segona edició dels Premis El Temps de les Arts, el qual reconeix els projectes que tenen com a premissa la promoció, la protecció, la restauració o la valoració del patrimoni.

Per a més informació del festival podeu consultar el seu lloc web.

Go top