fbpx

Darreres funcions de Mapadeball

21 de Maig de 2024

Durant aquests dies han estat tenint lloc les últimes funcions de Mapadeball. En concret el 9 de maig es van fer les representacions a Girona, els dies 9, 10 i 13 de maig, a Vilanova i la Geltrú, i del 14 al 17 de maig, a Granollers.

En el cas de Girona la peça que s’ha executat ha estat Els diumenges de la vida, de Mario G. Saez, que té com a concepte de partida el fet de celebrar en les seves concepcions més diverses, ja que sovint les alegries s’han commemorat, i és així com es continua fent, a través de la dansa. D’exemples n’hi ha diversos: des dels balls a la cort després de guanyar una guerra fins als festivals de música i concerts multitudinaris passant també pels balls del Fortnite amb què els avatars es vanaglorien de les seves conquestes.

Pel que fa a les altres dues ciutats, tant Vilanova i la Geltrú com Granollers han acollit Umhlaba, de Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk, que és una proposta que ens evidencia que com a humans som una part minúscula d’un món molt gran, i a la vegada també ens identifica com a éssers únics i singulars, amb idees, emocions i projeccions que van molt més enllà de la nostra grandària. Així doncs, la peça busca apropar-nos a aquesta barreja de mesures, distàncies —llunyana, mitjana i curta— i perspectives —geogràfica, cultural i personal.

Amb aquestes funcions, que han comptat amb la participació de 162 estudiants de centres de secundària de Girona, amb 390 de Vilanova i la Geltrú i amb 632 de Granollers, es tanca una nova edició de Mapadeball. Aquest projecte uneix educació i cultura i vol promoure i afavorir la cohesió, la integració i el treball en equip a través del llenguatge del moviment i la dansa de creació contemporània.

 

Go top