fbpx

Comencen les funcions de Mapadeball

31 de Març de 2022

El proper dimarts, 5 d’abril, comencen a Figueres les primeres actuacions de Mapadeball d’aquest curs. És un projecte organitzat pel Mercat de les Flors, per Transversal i pels ajuntaments de les ciutats de la Xarxa, en què enguany participen 54 professors i 2.225 joves de 28 instituts.

Mapadeball està adreçat a escoles d’ensenyament secundari i té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània entre el públic jove. Aquesta proposta no només és educativa, sinó que vol convertir-se en una vivència positiva, tant personal com col·lectiva, per a l’alumnat que hi participa.

Es fa l’encàrrec a un coreògraf de dissenyar una partitura de moviment per a un grup gran d’alumnes d’una peça que pot haver estat representada prèviament o no. Llavors aquest traspassa la partitura als conductors locals en diferents sessions conjuntes que els familiaritzen amb la peça, de manera que en puguin fer la direcció artística a la seva ciutat. Aquests conductors locals, per la seva banda, organitzen i dirigeixen la formació per als professors i els acompanyen en tot moment a l’aula per ajudar-los a preparar la peça amb els estudiants fins que aquesta ja està a punt de ser representada als diversos teatres de les ciutats que formen part de la Xarxa Transversal.

Aquesta és la desena edició d’aquest projecte, que abans tenia el nom de Tots Dansen, que durant l’abril i el maig veurà les funcions finals a les vuit ciutats que enguany hi participen.

Més detalls sobre Mapadeball en aquest vídeo.

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top