fbpx

Comença la primera residència a Catalunya de Moon Ribas i Quim Girón

12 de Juliol de 2023

Moon Ribas i Quim Girón, guanyadors del tàndem “el pa de cada dia” de Stronger Peripheries, durant aquests dies estan fent la seva primera residència a Catalunya, de les diferents estades artístiques, de recerca i creatives que preveu el seu projecte.

Aquest té lloc a Can Gassol de Mataró, on estan desenvolupant diverses activitats. Per fer-les tenen ple contacte amb la comunitat local, i en concret amb la coral Primavera per la Pau, amb la qual faran un total de tres trobades.

La primera va ser dilluns al vespre, quan Rivas i Girón van poder explicar llargament als integrants de la coral qui són, quina és la seva trajectòria personal i artística i també en què consisteixen els seus universos creatius i què és el que estan duent a terme en el marc de Stronger Peripheries.

El segon encontre ha estat aquest dimarts, en què s’ha comptat amb la participació de Joan Cot, un músic amb qui Moon Ribas i Quim Girón col·laboren i que ha ensenyat a la coral una manera de cantar anomenada soundpainting. Aquest mètode es basa en una llengua de signes per a músics, actors, ballarins, poetes i artistes visuals.

Aquest dijous, dia 13, tindrà lloc la tercera i última de les trobades. En aquest cas un col·laborador de vídeo dels dos artistes gravarà els diversos components de la coral cantant i captarà detalls molt específics, com els ulls o les boques, de cada un d’ells. Tant aquests elements com el material recollit del soundpainting està previst que formi part de la peça final dels dos artistes.

Aquesta residència de recerca segueix la que Ribas i Girón van estar fent a Sardenya a finals de juny. Acabada la fase de recerca, els artistes executaran sengles residències creatives als dos països dels coproductors de la seva peça (Transversal a Catalunya i Teatro di Sardegna a Itàlia) per acabar de perfilar la seva proposta escènica. El projecte final que resulti de tot aquest treball es presentarà al públic el 20 d’octubre a Mataró, amb l’estrena de la peça, que també es representarà posteriorment a Sardenya.

 

#strongerperipheries #southerncoalition #creativeeurope #south #periphery #perifèriesmésfortes #coaliciósud #europacreativa #sud #perifèria

El projecte Stronger Peripheries està finançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea.

Go top