fbpx

Transversal presenta la gira de “Foot-Ball” de Cesc Gelabert per arribar a nous públics amb el suport del F.C. Barcelona

22 de Febrer de 2016

La xarxa suma esforços per dur la dansa a set equipaments de Catalunya
-029jpg-19976

Regidors de Transversal, directors i programadors dels teatres municipals amb Cesc Gelabert i els representants del FC Barcelona i el TNC

El passat divendres 19 de febrer va presentar-se a les instal·lacions del Futbol Club Barcelona la gira de “Foot-Ball” del coreògraf i ballarí Cesc Gelabert a set municipis catalans. Aquestes 7 ciutats són membres de la xarxa Transversal, que des de 2005 treballa pel re-equilibri territorial dels serveis culturals als ciutadans.

La gira de “Foot-Ball” arrenca el 27 de febrer a Mataró i passarà per Figueres (11.03), Manresa (13.03), Olot (18.03), Sant Cugat (20.03), Reus (29.03) i Granollers (24.04).
Carles Vilarrubí, vicepresident del FC Barcelona, va iniciar l’acte recordant la màxima d’esport i -010jpg-19969ciutadania de Josep Suñol, que guia la iniciativa “Barça Cultura”, creada pel club fa cinc temporades, amb l’objectiu d’impulsar i promoure la cultura del país.

“Foot-Ball” s’ha creat a partir de l’anàlisi en profunditat d’algunes jugades de les èpoques Rijkaard, Vilanova i Guardiola. El coreògraf i ballarí Cesc Gelabert, soci del Barça des dels 4 anys, després d’agrair la implicació del club i l’esforç coordinat de la xarxa Transversal per fer girar “Foot-Ball” per Catalunya, ha posat en valor la “familiaritat” que cal generar amb les disciplines artístiques de cara a crear nous públics.

-027jpg-19974Tant Gelabert com Josep Berga, president del consorci Transversal i regidor de cultura d’Olot, han destacat les coincidències que hi ha entre el futbol i la dansa i l’estímul que representa estudiar els territoris fronterers que hi ha entre tots dos. Tanmateix, Berga, també ha valorat l’esforç de la xarxa Transversal per crear projectes culturals i donar visibilitat a projectes nascuts a ciutats mitjanes.
Pep Tugues, director del Teatre-Auditori de Sant Cugat i representat dels teatres, ha dit que “amb una gira com aquesta, els teatres fem país. Volem que el públic que s’apassiona pel futbol, s’apassioni per la dansa” i atreure nous espectadors als set equipaments.

Foto dossier Foot-ball
ESPECTACLE CO-PRODUÏT PEL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (TNC)
AMB EL PATROCINI DEL FUTBOL CLUB BARCELONA

Go top