fbpx

Tempesta Esvaïda arriba a Manresa

14 d'Octubre de 2016

El passat diumenge dia 9 d’octubre, la Sala Gran del Teatre Kursaal de Manresa va acollir una nova representació de la peça lírica Tempesta Esvaïda, de Joaquim Serra i Carme Montoriol.

Es tracta d’una comèdia lírica en tres actes escrita per a orquestra simfònica, cor mixt i fins a dotze solistes vocals, que es presenta semiescenificada. El projecte, impulsat per l’Associació ADEP-CAT i l’editorial FICTA, planteja la recuperació integral de l’obra: edició crítica de les partitures i del llibret i presentació de l’enregistrament discogràfic.

Aquesta peça fou estrenada el 7 de novembre de 1936, i enguany s’ha recuperat, en motiu de la commemoració dels 80 anys de l’esclat de la Guerra Civil Espanyola. El seu retorn als escenaris va tenir lloc al Teatre Fortuny de Reus, en una única representació que va precedir l’enregistrament discogràfic, que va tenir lloc al Convent de les Arts d’Alcover.

Tres mesos després es va presentar en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa el resultat de l’enregistrament, així com l’edició de partitures i llibret de l’obra.

Transversal participa del projecte donant suport a les funcions que es fan en els teatres de les seves ciutats membres.

Go top