fbpx

Taller de Margalef a l’Insòlit

21 de Maig de 2021

foto: Pep Rovira/Insòlit Festival

El passat 11 de maig, l’artista Josep Fernández Margalef, va oferir un taller d’intervencions efímers a l’espai públic a l’Escola d’Art i Superior de Disseny de les Illes Balears.

Aquesta activitat forma part de la seva participació en el festival Insòlit en el marc dels intercanvis del projecte TransefímersMED. El proper mes de juliol Margalef realitzarà una intervenció al festival, que té lloc a Palma de Mallorca, però la setmana passada va desplaçar-se fins a l’illa per realitzar aquest treball formatiu i de co-creació amb aquest col·lectiu local.

“Altres Mirades” és el títol del taller impartit, en el que es va utilitzar material d’efecte mirall. Després d’una primera sessió online de preparació i presentació de la proposta, la segona va tenir lloc de manera presencial, i s’hi va dur a terme el disseny i la realització de la intervenció.

Segons paraules del propi artista: “L’objectiu d’aquesta activitat, és donar a conèixer i practicar les possibilitats dels materials reflectants, que produeixen un efecte mirall, o bé reflecteixen la llum de manera pura, o bé intenten camuflar la realitat que ens envolta.

Explorarem referències d’obres i artistes que treballen en aquesta línia, i posarem en pràctica la recerca d’espais, la confecció de material, la instal·lació d’intervencions al carrer o al mateix edifici de l’escola, i la documentació de les interaccions que es produeixin amb el públic.

El títol “altres mirades”, fa referència a la necessitat constant d’explorar la nostra realitat per diversos mitjans o accions, cosa que es pot traduïr en propostes artístiques o materialitzar-se en d’altres camps més amplis. El Festival Insòlit d’enguany proposa la temàtica de la “incertesa”, i en aquest context actual resulta més necessari que mai cercar alternatives i respostes que ens motivin a seguir endavant.”

 

Transefímers MED  és un projecte recolzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019 

Go top