fbpx

Mapadeball arriba a Mataró

9 d'Abril de 2024

El projecte Mapadeball, aquest 8 i 9 d’abril, ha fet parada a Mataró. Els estudiants de secundària de diversos centres educatius de la ciutat han pogut pujar a dalt de l’escenari per representar Umhlaba, de Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk.

Umhlaba, que en zulú significa ‘món’, és una proposta que ens evidencia que com a humans som una part minúscula d’un món molt gran, i a la vegada també ens identifica com a éssers únics i singulars, amb idees, emocions i projeccions que van molt més enllà de la nostra grandària. Així doncs, la peça busca apropar-nos a aquesta barreja de mesures, distàncies —llunyana, mitjana i curta— i perspectives —geogràfica, cultural i personal.

La representació d’Umhlaba a la capital del Maresme ha anat a càrrec de 168 alumnes, els quals provenen de l’IE Àngela Bransuela, l’IES Damià Campeny, l’IES Thos i Codina, el Centre d’Educació Especial Les Aigües, l’IES Josep Puig i Cadafalch, l’IES Satorras, I’IES Laia L’Arquera i l’IE Mar Mediterrània.

Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk són artistes, coreògrafes i ballarines, i juntament amb Bea Fernández són cofundadores de La Poderosa – Espai per la dansa i els seus contaminants, que van crear el 2000 amb la voluntat de fer recerca al voltant dels nous llenguatges del moviment. Després d’un temps de treballar per separat han tornat a unir esforços per formar part de Mapadeball i de Tots Dansen.

Umhlaba tindrà més recorregut aquesta setmana després del seu pas per Mataró. Concretament, els dies 9 i 10 d’abril tindran lloc a Reus els assajos de la mateixa peça. En aquest cas, en estar emmarcada dins el projecte Tots Dansen, les sessions seran dirigides directament per les coreògrafes Mònica Muntaner i Sílvia Sant Funk, a diferència del format de Mapadeball, en què els assajos i les funcions són dirigides per les ballarines locals.

 

 

Go top