fbpx

JA TENIM GUANYADOR DEL CONCURS DE COMISSARIAT

24 d'Octubre de 2017

El Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals ha convocat enguany un concurs de comissariat per a la selecció d’un projecte de creació artística en arts visuals. El resultat es plasmarà en la realització d’una actuació a l’espai públic en cadascuna de les 10 ciutats de la Xarxa, de manera simultània el 14 d’abril de 2018.

El jurat, format per representants tècnics de les ciutats de la Xarxa, es va reunir i va escollir la proposta WOMART, de l’associació Rebobinart com a guanyadora del concurs.
El concepte del que parteix la proposta guanyadora és el següent:

Imatge WomartWomart és un projecte que pretén reivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals, en general, i en l’art urbà (o art en l’espai públic) en particular. La manca d’igualtat de gènere en els circuits institucionals de les arts visuals posa de manifest que encara hi ha un resistent sostre de vidre que impedeix assolir una paritat real pel que fa al reconeixement de les artistes professionals. En resposta a aquesta realitat, sorgeix Womart amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització.
La línia comissarial sota la qual s’articula el projecte se centra en l’exploració de la relació de la feminitat/ gènere/ dona i l’art, generant un metadiscurs polièdric que reflexioni al voltant d’aquest binomi des de diferents disciplines artístiques, estils, tècniques i sensibilitats individuals de les deu artistes participants. Sota aquest concepte comissarial, cada artista generarà el seu propi discurs, obrirà la seva pròpia via de diàleg dins d’aquest marc conceptual donant llibertat creativa i interpretativa a les artistes.

Moltes de les artistes proposades per Womart treballen el grafiti i donaran nova vida als murs urbans dels municipis Transversals, d’altres fan intervencions més performàtiques.

Així doncs, el 2018 omplirà l’espai públic de les ciutats de la xarxa d’art signat per talent femení.

Go top