fbpx

JA TENIM ELS GUANYADORS DEL CONCURS TRANSEFÍMERS MED

30 de Juliol de 2020

El premi permetrà als guanyadors realitzar una intervenció efímera i un taller de co-creació amb col·lectius locals a cadascun dels festivals membres del partenariat.

A Cel Obert de Tortosa, Festival des Architectures Vives de Montpellier, Insòlit de Palma de Mallorca,  Jardins de Llum de Manresa, Lluèrnia d’Olot i la Mostra d’Art Urbà de Granollers són els 6 festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic participants a Transefímers MED, un projecte liderat per la Xarxa Transversal i recolzat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019 

Una de les accions clau d’aquest projecte és la creació i difusió d’obres artístiques. A través del concurs que s’ha convocat, s’ha escollit un artista provinent de cadascun dels festivals, perquè realitzi una instal·lació totalment nova que s’ajusti a les característiques i temàtica del festival d’acollida. L’intercanvi preveu també que l’artista acollit per cada festival estigui a la localitat durant els dies previs a la celebració de l’esdeveniment i porti a terme tallers de co-creació amb col·lectius locals (que poden tenir molts formats, tallers, col·laboracions, formació, xerrades, etc.) per tal d’involucrar la ciutadania en el procés de creació artística.

A la convocatòria oberta podien concórrer artistes participants en les dues darreres edicions del festivals. De totes les propostes presentades al concurs, els escollits per a l’intercanvi van ser (ordenats per calendari de celebració dels festivals d’acollida):

Equip B.O., format per Joan Bardy i Jean Orliac. Equip d’arquitectes provinent de l’A Cel Obert. Serà acollit pel festival Lluèrnia l’octubre/novembre de 2020.

Ricardo Muñoz Izquierdo. Artista provinent de la MAU. Serà acollit pel festival Jardins de Llum el febrer de 2021.

Muro Atelier. Equip d’arquitectes provinent del FAV. Serà acollit pel festival MAU el maig de 2021. 

Atelier 4 + SP25 Arquitectura. Equip d’arquitectes provinent del Lluèrnia. Serà acollit pel festival FAV el juny de 2021.

Josep Fernàndez Margalef. Arquitecte provinent del festival Jardins de Llum. Serà acollit pel festival Insòlit el juliol de 2021.

Bouza del Aguila. Equip d’arquitectes provinets del festival Insòlit. Serà acollit pel festival A Cel Obert l’ocubre de 2021.

Durant els propers mesos s’iniciarà un intens contacte entre els artistes escollits i els festivals d’acollida, per tal de planificar la instal·lació artística, així com els tallers de treball amb col·lectius locals. Tot plegat veurà la llum durant la celebració dels festivals, i sumarà creativitat transfronterera a les programacions d’aquests esdeveniments.

Els festivals A Cel Obert de Tortosa, Festival des Architectures Vives de Montpellier, Insòlit de Palma de Mallorca,  Jardins de Llum de Manresa, Lluèrnia d’Olot i la Mostra d’Art Urbà de Granollers  són uns certàmens que amb identitat, temàtica i personalitat pròpia i ben diferenciada, busquen amb aquest projecte punts per la trobada, la col·laboració i l’intercanvi.  Tots aquests festivals cerquen revaloritzar el patrimoni cultural a través de la creació contemporània. El projecte és una aposta per l’art contemporani i promou la seva  presència arreu del territori.

Treballant conjuntament en aquest projecte els festivals participants volen potenciar els objectius que els són comuns: la revalorització  del patrimoni cultural a través de la creació contemporània, generar formes de viure i relacionar-se amb l’art menys estructurades, més properes i accessibles a tot tipus de públics i ser motors culturals, socials i econòmics del territori.  

Transefímers MED és un projecte impulsat per Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i amb compta amb el recolzament de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, en el marc de la Convocatòria de projectes Cultura 2019 

Go top