fbpx

Festival Lluèrnia a Olot, aquest dissabte 7 de novembre

4 de Novembre de 2015

Aquest any, en motiu de l’International Year of Light, Lluèrnia anirà precedida de tot una setmana de programació que portarà per títol “La Fumarola”. 

logo2015Dissabte 7 de novembre. IV Edició de Lluèrnia, festival del foc i de la llum.

Com cada any, a partir de la posta del sol i fins a mitja nit, els carrers del centre de la ciutat acolliran unes 50 instal·lacions i intervencions de foc i llum, produïdes per artistes visuals, escenògrafs, arquitectes, dissenyadors d’il·luminació, alumnes d’estudis de disseny, instituts i escoles d’Olot i Comarca, entitats i veïns en general que han volgut sumar-se a aquesta festa a l’entorn del foc, els volcans i la llum espectacular.

Més informació sobre les instal·lacions que es podran veure als carrers de la capital de la Garrotxa al web del Lluèrnia

La Fumarola – Any Internacional de la Llum Des del dilluns 2 de novembre i fins el diumenge dia 8, es programaran un seguit d’activitats amb el nom de “LA FUMAROLA”, la manifestació geològica que precedeix a l’erupció d’un volcà, algunes de les quals formaran part també de les instal·lacions de Lluèrnia.

Jordi Hidalgo Tané – Hortolà 2015

L’arquitecte olotí que des del 1996 va fundar l’estudi Hidalgo – Hartmann, conjuntament amb la també arquitecta Daniela Hartmann, ha estat escollit com a Hortolà 2015 i, per tant, dissenyarà l’Hort de la Lllum, instal·lació que com cada any es podrà veure a la plaça de l’Arxiu. L’hortolà de Lluèrnia és escollit pels hortolans de les darreres edicions del festival que han estat fins ara, Xevi Bayona Camó, Lola Solanilla i Maria Güell. Es tracta d’un encàrrec, que alhora vol ser un honor, per tal d’interpretar la transformació del foc en llum, semblantment com en un hort transformem la vegetació salvatge en hortalisses aptes pel consum alimentari.

Col·laboració amb Caritas Garrotxa – Posa una Lluèrnia al balcó

Aquest any, amb el suport del nostre espònsor Ceras Roura, Lluèrnia posarà a la venda unes petites espelmes, de color groc, amb els logos de Lluèrnia i Caritas Garrotxa perquè tothom pugui encendre-les i posar-les al balcó, la finestra o l’aparador per tal de participar de manera personal amb el festival. L’espelma que portarà el nom de LLUÈRNIA es vendrà al preu simbòlic d’un euro, 1€ i tots els beneficis recaptats es destinaran a l’entitat social. La col·laboració de La Comarca, permetrà una distribució generalitzada en els quioscs, afegint un euro al preu de la revista aquell que la vulgui comprar, però també es podrà adquirir directament en taules instal·lades durant la Fira de Sant Lluc i durant la Fumarola en el Punt d’Informació de Lluèrnia i a La Carbonera del Teatre Principal que serà el punt de trobada del festival.

Go top