fbpx

El projecte Mapadeball ha arrencat aquest dissabte amb una ‘masterclass’

19 de Novembre de 2022

Aquest dissabte, 19 de novembre, s’ha donat el tret de sortida oficial a Mapadeball i s’ha fet a través d’una masterclass.

El Mercat de les Flors, Transversal, els representants dels teatres municipals, els ballarins locals que lideren el projecte a cada ciutat i els diversos professors que hi participen s’han trobat per començar a donar forma a aquesta iniciativa. En concret, s’ha fet una presentació detallada de Mapadeball i dels seus objectius i metes, i després, durant tres hores, els professors han pogut treballar directament amb el coreògraf Pere Faura, per conèixer de primera mà el concepte de la seva coreografia i el seu univers artístic i familiaritzar-se amb la peça que hauran d’ensenyar a ballar als joves de diversos centres formatius de Vilanova i la Geltrú, Granollers, Mataró, Olot, Girona i Figueres.

Enguany és la primera vegada que Mapadeball compta amb una coreografia de nova creació —fins ara sempre se n’adaptava alguna del projecte Tot Dansa o Tots Dansen—, i la persona escollida per dur a terme aquest encàrrec ha estat Pere Faura, que ha presentant una proposta titulada “Mà, pell, llamp, balada, pamela, palmada”.

Aquesta coreografia esdevé un viatge a través de la transcripció, la traducció i la transmissió; un manual d’instruccions per escriure amb el cos una dansa de gestos i paraules; una recepta de cuina en què all, mel, bledes i abelles seran els ingredients d’una gran paellada ballada; un ritual massiu que evocarà grans referents de la nostra memòria col·lectiva, al mateix temps que donarà espai a aquelles ofrenes més personals i singulars; un gran joc del telèfon fet de bots i mots creats per dansar junts en una festa de medalla en plena nit de tempesta i llampada.

Mapadeball està adreçat a escoles d’ensenyament secundari i té per finalitat introduir, promoure i donar a conèixer el llenguatge del moviment i la dansa contemporània entre el públic jove. Aquesta proposta no només és educativa, sinó que vol convertir-se en una vivència positiva per a l’alumnat que hi participa.

 

#Mapadeball #dansacontemporània

Go top