fbpx

El projecte de Pep Vidal arriba a Figueres en el marc de Natura viva

22 d'Octubre de 2022

El projecte de Pep Vidal, titulat Nord (N), Sud (S), Est (E), Oest (O) i que s’ha inaugurat aquest divendres al Museu de l’Empordà de Figueres, parteix de l’observació d’alguns fenòmens que succeeixen a l’atmosfera terrestre, i ens mostra els canvis realment minúsculs d’aquesta capa de gas que és sempre a tot arreu i que no valorem fins que hi ha un canvi més gran.

Aquesta activitat de Vidal es porta a terme en el marc de Natura viva: musa i mimesi, que explora el territori i reivindica el valor de la natura com a font d’inspiració i espai de diàleg, i que està comissariat per Carolina Grau.

L’artista, fins al 13 de novembre, ens ofereix l’oportunitat d’observar diferents elements que passen des d’un àmbit planetari fins a un altre de més local, en concret a Figueres. L’obra principal és una instal·lació de vídeo, És fàcil passar la frontera (si ets un núvol), en què un mateix núvol és filmat des de dos punts geogràfics, està regit per les mateixes lleis termodinàmiques i es va transformant al seu pas. També s’hi pot veure l’obra Rosa dels vents, que és una instal·lació d’aires confinats en diversos punts del planeta. Ambdues instal·lacions qüestionen la implicació de la limitació geogràfica de l’aire, una massa de gasos en moviment constant que no pertany a ningú però que pertany a tothom.

Pep Vidal va néixer el 1980 i resideix a Barcelona. És matemàtic i físic de formació i treballa amb els canvis infinitesimals, que són uns canvis realment petits, infinits i caòtics.

Ha tingut exposicions individuals a LMNO, Brussel·les (2020); MSU, Contemporary Art Center, Zagreb (2019), i ADN Galeria, Barcelona (2017). També ha participat en exposicions col·lectives a Hangar Art Center, Brussel·les (2021); ADN Galeria, Barcelona (2019), i “Mesuras”, Fundación Cerelezales Antonia y Cinia, Lleó (2019).

Més informació de Pep Vidal en aquest web.

 

#NauraViva #CulturaContemporània #Creació #Mimesis #Territori #XarxaTransversal

Natura viva compta amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top