fbpx

Festival Sismògraf Olot

24 d'Abril de 2013

El Sismògraf omple de dansa
els carrers d’Olot

Els dies 26, 27 i 28 d’abril se celebra a Olot el Sismògraf, un festival ple d’exhibicions de dansa. A banda d’aquest apartat, el certamen impulsa i participa en diversos projectes destinats a ajudar als creadors del món de la dansa i a apropar-la als nens i als joves.

Aquest any, Sismògraf ha col·laborat en l’apartat dedicat a les arts del moviment dels Laboratoris de creació de Fira Tàrrega en coproducció amb el Graner del Mercat de les Flors. Es tracta d’una convocatòria destinada a fomentar la producció d’espectacles de carrer. En aquesta edició, el guanyador ha estat Joan Català qui presentarà el seu espectacle en el marc del Sismògraf, el dissabte 27 d’abril.

Pel que fa al suport als creadors, des de Sismògraf, a través del Teatre Principal d’Olot, es fa contínuament una tasca d’assessorament a ballarins i coreògrafs d’Olot i comarca, col·laborant en ocasions a la producció dels seus espectacles i facilitant-los les eines per tal que els puguin mostrar al públic.

330_1366877655z18

En l’apartat pedagògic, el Sismògraf treballa actualment dos projectes: “Tots dansen”, destinat a fomentar la dansa entre els joves, i les Males del Dan Dan Dansa, per apropar-la als més petits.  “Tots dansen” és un projecte del Mercat de les Flors, Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals, el Teatre Monumental de Mataró, el Teatre Auditori de Granollers / Associació Cultural de Granollers i el Sismògraf, que té per objectiu apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània la públic jove.

Comença amb una formació al professorat dels centres d’educació secundària a càrrec d’un coreògraf i una formadora. Un curs de vint hores de durada que serveix perquè, després, els propis professors puguin fer un procés de creació coreogràfica amb els seus alumnes, sempre comptat amb el suport artístic d’un coreògraf. El resultat del procés es mostra, al final, al públic. A Olot, serà el dia 19 de maig i es comptarà amb la participació de 117 joves d’ESO dels INS Bosc de la Coma i Garrotxa i de les escoles Petit Plançó i Cor de Maria. A més, el dia 7 de juny, els participants de tots els municipis faran una trobada al Mercat de les Flors. El coreògraf responsable del projecte aquest 2013 és Sebastian Garcia Ferro, amb l’assistència de la coreògrafa i ballarina olotina Esther Aumatell.

Go top