fbpx

Es fan públics els cinc finalistes del Premi Unnim de Teatre, el més ben dotat de Catalunya

26 d'Abril de 2013

Els organitzadors del Premi Unnim de Teatre, han fet públics els cinc finalistes escollits per un jurat format per professionals de les arts escèniques, entre el centenar de propostes que s’havien presentat, que competiran pel primer premi dotat amb 6.000 euros. Aquest premi compta amb la col·laboració de Transversal en la organització de la gira per l’espectacle guanyador.

Els finalistes són Cosmètica de l’enemic de la companyia Sala Muntaner, Pinocchio, de la companyia Roseland Music, Carmela, Lili, Amanda de la companyia Marlia Produccions, Hotot de la companyia Cascai Teatre d’Ullà i Temps de la companyia Teatre de Guerrilla.

El certamen es durà a terme durant tots els divendres del mes de maig, els dies 3,10 i 17, 24 i 31 de maig a l’Auditori Teatre de Calldetenes (Osona) i el veredicte final s’anunciarà durant la gala final el divendres 14 de juny, que tindrà lloc al mateix Teatre.

Les obres finalistes:

-Cosmètica de l’enemic és el relat de dos estranys que topen esperant agafar un avió, un víctima d’un profund sentiment de culpabilitat i l’altre d’una confessió que no vol escoltar, dues víctimes, dos enemics.

-Amb una innovadora posada en escena, Pinocchio, és una adaptació de la novel·la original “Le Avventure di Pinocchio”, de Carlo Collodi, on les últimes tecnologies del món de la imatge transporta el relat original al moment actual i a la nostra quotidianitat.

– Carmela, Lili, Amanda és la història de tres dones que durant el convuls segle XX van lluitar per deixar-nos un llegat, no sempre salvaguardat, com és la llibertat.

– Hotot és un espectacle d’humor, un cabaret modern desvergonyit interpretat per l’imprevisible Marcel Tomas.

– Teatre de Guerrilla presenta a Temps una hora i mitja de la més autèntica llibertat que pot gaudir una persona, els últims 90 minuts de vida d’un malalt a qui li acaben de comunicar.

Sobre el Premi Unnim de Teatre

El Premi Unnim de Teatre és el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils, així com a incentivar la creativitat i l’ofici teatral. Convocat per Unnim Caixa (històricament  Caixa Manlleu), i Unnim BBVA s’adreça a companyies de les arts escèniques.

El premi del certamen és de 6.000 euros per al millor muntatge teatral, escollit per un jurat format per professionals de les arts escèniques. També, es concedeix una menció especial per al millor actor i la millor actriu.

A més de la dotació econòmica, el guanyador exhibirà el seu espectacle a través d’una gira, organitzada conjuntament amb Transversal, xarxa d’activitats culturals, pel territori català.

 

Go top