fbpx

Darrer dia per insciure’s als Seminaris per a gestors culturals i artistes

13 d'Octubre de 2014

Els seminaris que posen el punt i final al projecte Changing Tracks a Catalunya, tindran lloc aquesta setmana, els dies 17 i 18 d’octubre, en el marc de la Mostra d’Art Urbà a Roca Umbert FA de Granollers. 

Aquestes jornades tractaran sobre art en l’espai públic, sobre com demanar ajudes europees o sobre com desenvolupar un projecte artístic a nivell internacional. Comptaran amb l’assistència dels tres artistes guanyadors del Changing Tracks exposant el seu procés de treball per al projecte.

Estan adreçades a gestors culturals i artistes, i la participació és gratuïta, teniu temps per a inscriure-us-hi fins aquest dimecres 15 d’octubre.

PROGRAMA DE LES JORNADES

Dia 17 d’octubre de 2014.

Sessió adreçada a tècnics municipals i gestors culturals.

9 -9:30h acreditacions

9:30 -9:45 h Benvinguda a càrrec d’Alba Barnusell, regidora de cultura de Granollers

9:45 h – 10:15 h Presentació de les Jornades i del projecte Changing Tracks, a càrrec de Transversal.

10:15 h – 11:15 h Ajuts europeus a la Cultura – Convocatòries i socis

A càrrec d’Àlex Navarro, coordinador de l’oficina Europa Creativa Desk – Media Catalunya

11:15 h – 11:45 h Exemple pràctic, cas del Changing Tracks: com s’ha gestionat l’ajuda europea, com es van localitzar els socis, consells i temes pràctics.

A càrrec de Graham Callister, líder del projecte Changing Tracks (UK)

11:45h – 12:15 h Pausa cafè

12:15 h – 13:15 h Com demanar un ajut europeu? La realitat de preparar una sol·licitud d’ajuda a Catalunya: què suposa realment, principals dificultats.

A càrrec d’Agustí Fernàndez de Losada, Director d’Estudis i Assistència Tècnica Internacional de Tornos Abogados.

13:15h – 15 h Foment de l’art al espai públic als ajuntaments: per què i com fer-ho? Taula rodona d’intercanvi de bones pràctiques.
Projectes presentats: Temps de Flors (Girona), Festival Miau (Caldes de Montbuí), A Cel Obert (Tortosa).

Moderador de la primera jornada: Jaume Casacuberta

Dia 18 d’octubre 2014.

Sessió adreçada a artistes, professionals de les arts visuals, i persones interessades en l’art.

Programa mati:

  • 9:45 h- 10:00 h Acreditacions

  • 10 h – 10:15 h Benvinguda a càrrec d’Alba Barnusell, regidora de Cultura de l’Ajuntament de Granollers

  • 10:15- 10:45 h Presentació de les Jornades Changing Tracks, a càrrec de Transversal.

  • 10:45 h – 11:45 h L’art públic i l’art urbà. Processos de participació ciutadana en l’art. Una contextualització a càrrec de Ramon Perramon, director d’Idensitat.

  • 11:45 h – 12:15 h Pausa cafè

  • 12:15 h – 14:15 h Com elaborar un projecte artístic per a un espai públic concret? (com tenir en compte el territori, persones, història, ..)

Exposició del cas del Changing Tracks als tres països participants. A càrrec dels artistes del projecte: Aideen Barry (Irlanda), Noah Rose (Regne Unit), Xevi Bayona (Catalunya).

  • 14:15h – 15h Visita guiada a la instal·lació efímera a Roca Umbert resultant del workshop de Xevi Bayona

  • 15 h – 16 h Dinar. Menú a preu especial de 5€ per als assistents a les jornades

Programa tarda:

  • 16 h – 18 h Visita guiada a Roca Umbert i explicació del projecte de la Fàbrica, amb visita als projectes del festival MAU. Inclou visita comentada a l’exposició LABOR a càrrec de Jaume Parera

  • Durant tot el dia 18 d’octubre es podran veure les obres participants a la Mostra d’Art Urbà http://mostradarturbarocaumbert.wordpress.com

L’assistència al seminari és gratuïta, però les places són limitades pel que cal reservar plaça fent la inscripció fins al 15 d’octubre.

Per inscriure-us a la sessió del dia 17, podeu fer arribar un correu electrònic a l’oficina tècnica de Transversal: info@txac.cat; indicant el dia/dies en que voleu participar-hi, el vostre nom i cognoms, dni, professió (ajuntament/entitat si s’escau), ciutat, correu electrònic i telèfon.  Us podeu inscriure a la sessió del dia 18 des d’aquest enllaç.

Us podeu inscriure a la sessió del dia 18 des d’aquest enllaç.

L’Aparthotel Atenea Vallès ofereix tarifes especials d’estada les nits del 16 i 17 d’octubre pels assistents al seminari. En cas de voler-vos-hi allotjar, indiqueu-nos-ho en el moment de fer la inscripció i us donarem les indicacions per tal de fer la reserva beneficiant-vos del descompte.

Go top