TRANSEFÍMERS

Un projecte de col·laboració en el si de la Xarxa Transversal

la proposta de Mònica Campdepadrós

Transefímers és una Xarxa dins la Xarxa. Un grup de festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic, amb temàtiques i estils molt diferenciats, però amb reptes i problemàtiques comunes.

Aquest projecte que es va iniciar en les edicions 2015 amb Ingràvid de Figueres, la MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers, Lluèrnia d’Olot, Fescamp de Sant Cugat del Vallès i A Cel Obert de Tortosa, dels quals continuen tots els festivals menys Ingràvid i s’ha sumat Jardins de Llum de Manresa.

La proposta s’ha consolidat no només en l’aplicació final de la proposta de promoció i intercanvi de propostes de creadors locals, sinó en el punt de trobada i de suport mutu entre els organitzadors. Els responsables dels festivals s’han trobat periòdicament i en aquestes trobades, han pogut intercanviar informacions i experiències sobre característiques de les bases i convocatòries dels festivals, temes organitzatius (treball amb voluntaris, col·laboracions amb centres educatius o amb altres entitats de la ciutat) o gestió de pressupostos, entre altres temes.  A banda del contacte i el coneixement entre festivals, en aquesta edició del 2017 es repetirà també l’experiència de l’any passat d’intercanvi de creadors locals.

Podeu veure aquí els intercanvis previstos als Festivals Transefímers 2017

De cara a l’any vinent, Fescamp, proposa una trobada formativa entre els diferents festivals, que tingui lloc a sant Cugat.

 

EDICIONS ANTERIORS

Una de les accions principals d’aquesta iniciativa de col·laboració és la de l’intercanvi de creadors.

Els artistes guanyadors (en el cas de convocatòries amb premi) o destacats de cada mostra, reben l’encàrrec de crear un nou projecte en un dels altres festivals. Totes les propostes són totalment noves, i adaptades a les característiques de cada festival (que son site-specific o amb temàtiques concretes de treball per a les obres que s’hi exposen).

Podeu veure aquí les obres dels Festivals Transefímers 2015

També les propostes que es van tirar endavant en els Festivals Transefímers 2016

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top