fbpx

Transversal intervé al Satellite Meeting de la IETM a Bilbao i Gijón

28 d'Octubre de 2009

Del 29 d’octubre a l’1 de novembre té lloc a Bilbao i a Gijón la Trobada Satèl·lit de l’IETM,

CORNISA CANTABRICA: EL NORTE DEL SUR.

trobada IETM

Aquesta trobada s’organitza des de l’IETM en col·laboració amb La Laboral de Gijón i el Festival BAD de Bilbao i vol ser una oportunitat de mostrar les facetes de l’escena cultural contemporània al nord de l’Estat Espanyol. La producció cultural apareix cada vegada més sovint fora de l’es àrees d’influència directa de Madrid i Barcelona. Els darrers anys han sorgit nous centres de producció i difusió, i també les zones de creativitat fora dels “centres”. Aquesta “ex-centricitat”, comparada amb altres exemples arreu d’Europa, serà, de fet, el centre dels debats de la trobada.

Taules rodones, presentació dels treballs dels artistes, workshops, visites a centres de treball, performances, trobades amb artistes i viatges en autobús, seran alguns dels ingredients d’aquesta excursió-experiència.


Transversal intervindrà en la primera Sessió de treball del Satellite Meeting, que porta per títol CONTEXT. En aquesta sessió plenària es tractaran els següents temes:

* Construcció política i cultural del país: descentralització i comunitats autònomes
* Regions històriques, identitat lingüística i cultural
* Dicotomia nord/sud/nord. Paral·lels a Europa.

Els participants a aquesta jornada seran:

-Pep Fargas, gerent de la Xarxa Transversal.

-Carlos Morán. Director del SKA (Serantes Kultur Aretoa). Santurtzi

-Fernando Pérez, Festival BAD, Bilbao.

-Mateo Feijóo, Teatro La Laboral, Gijón.


Per a més informació i per a veure el programa sencer de les jornades podeu consultar aquest enllaç

També la pàgina web del Festival BAD de Bilbao i del Teatro de La Laboral.


IETM: Xarxa internacional per les arts escèniques contemporànies

La IETM és una organització que té com a objectiu principal estimular la qualitat, el desenvolupament i els contextos de les arts escèniques contemporànies en un entorn global, inicialitzant i facilitant les xarxes i la comunicació entre professionals, l’intercanvi dinàmic d’informació, les transferències de know-how i les presentacions d’exemples de bones pràctiques. La IETM és una xarxa de més de 450 organitzacions d’arts escèniques de més de 49 països diferents. Aquestes organitzacions estan compromeses en la innovació en projectes d’arts escèniques, en l’intercanvi artístic i la col·laboració internacional

Go top