fbpx

Univers MouawadLa coincidència a les cartelleres catalanes de dos espectacles del dramaturg Wadji Mouawad: Boscos i Un Obús al cor, a més de la publicació de la seva tetralogia escènica La sang de les promeses traduïda al català, ha inspirat als membres de la Xarxa a programar un seguit d’activitats i espectacles amb l’objectiu d’aprofundir en la coneixença d’aquest autor, un dels dramaturgs més importants de l’actualitat.

La Xarxa Transversal va fer una aportació per realitzar un seguit de xerrades i completar el cicle Univers Mouawad. Sota el nom Xerrada sobre l’Univers Mouawad, la productora La Perla29 apropa al públic l’imaginari de Wadji Mouawad gràcies a les intervencions d’especialistes de la seva obra com ho són el director Oriol Broggi, els traductors de les seves peces, Cristina Genevat i Ramon Vila i l’actor Ernest Villegas. A Reus, la xerrada va comptar a més amb la participació de Jaume Descarrega, president de la delegació de Tarragona del COPC, analitzant els textos i la obra de Mouawad com un espai entre l’art i la psicologia
Boscos, traduit per Cristina Genebat, narra les guerres que han assolat Europa al llarg del segle XX. Es tracta d’un text colpidor, oníric, fort, bestial i brutal sobre el mal, explicat a través dels ulls d’una adolescent que s’endinsa en el passat familiar després de la pèrdua de seva mare.

Un obús al cor és una bomba explosiva que replanteja de nou els vincles amb els pares, la veritat de la vida i l’avidesa de la mort. És una producció incentivada per Ernest Villegas, que juntament amb Oriol Broggi i Ferran Utzet, aixequen aquest monòleg intens i despullat on la paraula de Mouawad té la força que ja vam descobrir a Incendis i Cels.

Xerrades Univers Mouawad:
MATARÓ – 26 DE SETEMBRE 2017- BIBLIOTECA ANTONI COMAS
REUS – 23 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE BARTRINA
OLOT – 15 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE PRINCIPAL
GRANOLLERS – 16 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE AUDITORI
……………………………………………………………………………………………………………………………………..

Boscos:
MATARÓ – 1 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE MONUMENTAL
OLOT – 17 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE PRINCIPAL
GRANOLLERS – 14 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE AUDITORI
…………………………………………………………………………………………………………………………………….

Un obús al cor:
REUS – 4 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE BARTRINA
OLOT – 23 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE PRINCIPAL
GRANOLLERS – 25 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE AUDITORI
MANRESA – 18 DE NOVEMBRE 2017 – TEATRE CONSERVATORI

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.cultura_c3

Go top