fbpx

Programadors en XarxaAquestes visites, tot i que no generen un projecte per si soles, si que suposen un suport directe de la Xarxa Transversal als festivals emblemàtics de les ciutats membres. Des de fa unes quantes edicions, Transversal assumeix les despeses d’allotjament i inscripció dels tècnics de les seves ciutats membres quan visiten algun d’aquests festivals: SismògrafFira Trapezi de Reuso el Festival de Poesia de Sant Cugat.

És una manera de promocionar les activitats culturals que tenen lloc als municipis membres, afavorint-ne el coneixement entre els agents de les altres ciutats. També facilita el contacte i l’intercanvi entre els gestors culturals, al ser la visita al festival un moment de trobada. Finalment, ajuda a optimitzar els recursos materials que cadascun dels municipis destina als serveis culturals. Tot plegat, són objectius de Transversal des de la seva creació.
sismografLa temporada comença amb el festival Sismògraf. És un festival de dansa que té lloc a Olot al voltant del Dia Internacional de la Dansa i que vol treballar per mostrar el que està passant en aquest moments en l’àmbit del moviment, acompanyant als creadors més emergents i també recolzant els consolidats, al mateix temps que convida projectes internacionals per mostrar el pols de la dansa d’arreu.

Al mateix temps, un dels reptes més importants del Sismògraf és l’acompanyament i la sensibilització dels públics a la dansa contemporània. Buscant fórmules d’encontre i d’intercanvi entre el públic i els artistes i també treballant amb d’altres agents (escoles, associacions…) per generar projectes que ens permetin, entre tots, aprendre la dansa contemporània.

Pel que fa als professionals, el Sismògraf troba espais d’intercanvi de propostes, de maneres de treballar, per crear xarxes i complicitats que ens permetin un millor treball d’acompanyament als artistes, d’apropament als públics i de suport als projectes creatius.

La col·laboració entre Transversal i el Sismògraf va començar en l’edició del 2014, fou la primera dels festivals emblemàtics de les ciutats, i la que va establir la mecànica de funcionament del projecte Programadors en Xarxa.

 

foto trapeziAl maig arriba la Fira Trapezi, la trobada més important de produccions de circ contemporani català, que té lloc a meitats de maig, amb una amplia programació de propostes artístiques creades a Catalunya, que es podran programar posteriorment arreu del territori.

 

poesia st cugatDes de Transversal s’afavoreix des de fa temps aquestes visites dels tècnics als festivals. Des de 2015 un tercer festival participa al circuit. Es tracta del festival que arriba a la tardor a sant Cugat, un festival, des de el 2001 vol promoure la poesia arreu del territori.

 

 

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top