fbpx

TRANSEFÍMERS

Un projecte de col·laboració en el si de la Xarxa TransversalTransefímers és una Xarxa dins la Xarxa. El punt d’enllaç entre festivals d’instal·lacions efímeres en l’espai públic que formen part de les ciutats de la Xarxa. Es tracta de festivals de diferents dimensions i temàtiques, però que tenen voluntat i enfronten dificultats semblants.

Aquest projecte que es va iniciar en les edicions 2015 amb Ingràvid de Figueres, la MAU (Mostra d’Art Urbà) de Granollers, Lluèrnia d’Olot, Fescamp de Sant Cugat del Vallès i A Cel Obert de Tortosa. Durant aquest temps, nous festivals s’han incorporat a la proposta (Jardins de Llum), i d’altres han deixat de celebrar-se a les ciutats respectives i ja no participen de Transefímers (Ingràvid i Fescamp).

 

La concreció de Transefímers es fa en dos àmbits. És en primer lloc un punt de trobada i contacte entre organitzadors de festivals, que poden contrastar els reptes i objectius de les seves propostes amb altres esdeveniments similars. Aquestes trobades es realitzen periòdicament.

El segon àmbit és el d’intercanvi de creadors entre festivals. Un artista (o col·lectiu) participant a cada mostra rep l’encàrrec de Transversal de produir una peça per anar a l’edició de l’any següent d’un dels altres festivals. La proposta ha d’adaptar-se a la temàtica i bases de creació del festival que l’acull, que són site-specific. D’aquesta manera des de Transefímers s’afavoreix la projecció dels artistes en altres zones de Catalunya, i s’impulsa la creació de noves propostes artístiques.

 

INTERCANVI D’ARTISTES ENTRE FESTIVALS

Així doncs, una de les accions principals d’aquesta iniciativa de col·laboració és la de l’intercanvi de creadors.

Els artistes guanyadors (en el cas de convocatòries amb premi) o destacats de cada mostra, reben l’encàrrec de crear un nou projecte en un dels altres festivals. Totes les propostes són totalment noves, i adaptades a les característiques de cada festival (que son site-specific o amb temàtiques concretes de treball per a les obres que s’hi exposen).

Podeu veure a continuació els intercanvis que s’han efectuat en el marc de les diferents edicions de Transefímers:

– Festivals Transefímers 2015

– Festivals Transefímers 2016

– Festivals Transefímers 2017

Festivals Transefímers 2018.

Festivals Transefímers 2019

-Festivals Transefímers 2020

Transefímers ha rebut el 2019 una gran notícia de cara a la seva continuïtat: la concessió de l’ajuda en l’àmbit de l’Euroregió Pirineus Mediterrània, per dur endavant el projecte Transefímers Med: que suposarà la participació al projecte de dos festivals més, un d’Occitània i un de Balears. El salt a l’àmbit Euroregional de la proposta, també suposarà sumar al projecte noves activitats i reptes, amb molta més projecció i retorn per als festivals i els seus agents protagonistes: organitzadors, artistes i usuaris.

 

 

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la cultura_c3Generalitat de Catalunya.

Go top