fbpx

Rodalies, un itinerari Transversal

Primers projectes col·laboratius entre les ciutats previs a la creació del ConsorciProjecte itinerant, que va durar uns dos any i  acabà amb un intercanvi internacional a Finlàndia. Nascut com a conseqüència de la col·laboració dels dotze ajuntaments que en el moment de l’inici del projecte formaven la Xarxa Transversal.

Articulada al voltant d’una exposició i una pàgina web, aquesta proposta va reunir col·laboracions molts diverses, procedents del món del cinema, la música, el disseny, l’arquitectura, etc.

Rodalies fou, així, una plataforma oberta a qualsevol aportació externa, una xarxa de comunicació entre contextos socials diferents, una eina a l’abast de tots aquells autors que volgueren confrontar els seus treballs i, proposava també, un model de producció i distribució artística amb possible una continuïtat futura.

Exposició Rodalies

L’exposició Rodalies estava formada per dotze treballs inèdits, realitzats ex profeso per artistes procedents cadascun d’ells dels dotze ajuntaments que integraven la Xarxa Transversal.

Aquest conjunt d’obres no pretenia sostenir cap tesi comissarial ni cap delimitació generacional, al contrari, aquestes obres ensenyaven algunes de les principals vessants artístiques contemporànies, com ara la reivindicació social, el fetitxisme, la identitat, la reflexió sobre l’espai públic o el paper dels media, entre d’altres.

A cada lloc on va exhibir-se Rodalies hi tingueren lloc activitats específiques per explorar els diferents contextos particulars i relacionar-los críticament entre si. La programació d’aquests actes es va anunciar progressivament a la web i, un cop finalitzat, es “penjaven” les conclusions per a que fossin a l’abast de tots aquells que no hi havien pogut assistir o que volien tenir una memòria escrita de tots els cursos, conferències i debats.

Els artistes participants foren: Enriqueta Vendrell (Lleida), Manel Margalef (Amposta), Narcís Gironell (Girona), David Curto (Tortosa), Marcel Dalmau (Les Planes d’hostoles), Pep Canaleta (Figueres), Laia Solé (Vic), Dani Montlleó (Mataró), Montse Massagué (Granollers) i Manel Mosquera (Vic), Vicens Casassas (La Seu d’Urgell), Miquel Forrellad (Sabadell), Mireia Sallarès (Barcelona).

Go top