fbpx

RODALIES 4

El projecte Rodalies va arribar el 2012 a la seva quarta edicióRODALIES 4

RODALIES és un projecte de la Taula d’Arts Visuals del Consorci Transversal ideat per afavorir la projecció i la mobilitat dels artistes, la redistribució a tot el país de la producció d’art contemporani i el treball en Xarxa.

Per seleccionar les propostes que van formar part d’aquesta exposició simultània de la sèrie RODALIES, va obrir-se una convocatòria oberta de projectes artístics, a la qual van concórrer una seixantena de propostes d’artistes de tot Catalunya.

Un jurat composat per tècnics d’Arts Visuals de les ciutats de Transversal va escollir els guanyadors i també la seu més adequada per acollir cadascuna de les exposicions seleccionades.

Els artistes seleccionats  van obtenir una ajuda per la producció van ser exposats a 6 espais d’art de les ciutats de la Xarxa Transversal:

(es relacionen per ordre alfabètic de la ciutat d’acollida)

Figueres: Adrià Ciurana
Girona: Roger Serrat-Calvó
Mataró: Carles Congost
Olot: Llorenç Ugas
La Seu d’Urgell: Mariona Moncunill
Vilanova i la Geltrú: Jordi Mitjà

OBJECTIUS DEL PROJECTE

Davant l’actual situació de retallada que afecta molt directament i intensa el sector cultural, RODALIES 4, seguint la línia encetada per les anteriors edicions d’aquest projecte, vol ser una aposta per la creació, afavorint la continuïtat del treball dels artistes de qualitat, donant espais de difusió i contacte amb el públic per la seva obra.

La iniciativa té també l’objectiu de mostrar les dinàmiques del sector de les arts visuals al nostre país, oferint una mostra del treball que es fa a les diferents ciutats (allunyades dels grans centres de producció) i donar també un espai de projecció i desenvolupament per a l’obra dels artistes locals en aquest terreny.

De cara a la ciutadania, RODALIES vol contribuir a que des de diferents punts de la geografia catalana es pugui accedir amb normalitat a propostes innovadores i de qualitat, que la crisi econòmica no es tradueixi en una crisi d’oferta cultural que afecti especialment a aquelles ciutats i espais més apartats de l’àrea de Barcelona.

RODALIES 4 es materialitzarà com una exposició simultània a 6 ciutats de Transversal: Olot, Girona, Vilanova i la Geltrú, Mataró, La Seu d’Urgell i Figueres.

RODALIES 4 serà, doncs, una exposició d’arts visuals que tindrà lloc simultàniament a 6 sales de 6 ciutats catalanes. Una mostra multi-punt de l’art contemporani avui a Catalunya. Una aposta per l’art i els creadors, de suport a noves propostes i per la creació de nous projectes a partir de la unió d’esforços de les ciutats de la Xarxa Transversal

Podeu consultar online en aquest enllaç el Catàleg del Rodalies 4

Consultar les Bases del Rodalies 4

 

 

Go top