fbpx

Rodalies 3

Una mostra multi-punt de l’art contemporani a Catalunyalogo R3

RODALIES 3, com totes les edicions del projecte Rodalies, va sorgir de la Taula d’Arts Visuals del Consorci Transversal amb l’objectiu d’afavorir la projecció i mobilitat dels artistes, la redistribució a tot el país de la producció d’art contemporani i el treball en xarxa.

Davant la situació de retallada que afecta molt directament i intensa el sector cultural, RODALIES 3 va voler ser una aposta per la creació, afavorint la continuïtat del treball dels artistes de qualitat, donant espais de difusió i contacte amb el públic per la seva obra.

Aquesta proposta era hereva de les dues altres edicions del Rodalies, que sempre van perseguir l’objectiu de mostrar les dinàmiques del sector de les arts visuals al nostre país, oferint una mostra del treball que es fa a les diferents ciutats (allunyades dels grans centres de producció) i donar també un espai de projecció i desenvolupament per a l’obra dels artistes locals en aquest terreny.

De cara a la ciutadania, RODALIES 3 volia contribuir a que des de diferents punts de la geografia catalana es pogués accedir amb normalitat a propostes innovadores i de qualitat, que la crisi econòmica no es traduís en una crisi d’oferta cultural que afecti especialment a aquelles ciutats i espais més apartats de l’àrea de Barcelona.

RODALIES 3 es va materialitzar en una exposició simultània a 8 ciutats de Transversal, inaugurades a finals d’abril de 2011: Olot, Girona, Sant Cugat del Vallès, Vilanova i la Geltrú, Reus, Mataró, La Seu d’Urgell i Granollers. La selecció d’artistes participants a aquesta mostra es va fer a través d’una convocatòria oberta a la qual van poder concórrer artistes de tot Catalunya.

RODALIES 3 va ser, doncs, una exposició d’arts visuals que va tenir lloc simultàniament a a 8 sales de 8 ciutats catalanes. Una mostra multi-punt de l’art contemporani a Catalunya. Una aposta per l’art i els creadors, de suport a noves propostes i per la creació de nous projectes a partir de la unió d’esforços de les ciutats de la Xarxa Transversal

CONTINUITAT DEL PROJECTE

El 2012 aquest projecte va tenir continuitat. Amb la itinerància d’algunes de les exposicions que hi havien pres part, com una manera de rendibilitzar l’esforç efectuat i assolir els objectius del projecte.

Es va posar a disposició de totes les ciutats de la xarxa informació sobre les exposicions de la tercera edició del Rodalies, per tal que cada sala d’exposicions o municipi pogués escollir i valorar les que podien ajustar-se millor a les seves característiques i línia de programació. La circulació d’aquestes mostres va anar a càrrec de la Xarxa Transversal, tant pel que fa a la gestió i contacte amb els artistes, com per l’assumció de la despesa generada. Afavorint la itinerància d’aquestes exposicions també s’aporta programació de qualitat a les ciutats, que poden complementar així l’oferta cultural que ofereixen als seus ciutadans.

Finalment, tres van ser les ciutats que varen sumar-se a la proposta, i aquestes foren les propostes de Rodalies 3 en itinerància durant el 2012: Clara Sullà va exposar a Granollers, Sandra March a Olot i Cristina Fontsaré a La Seu d’Urgell.

Més sobre el Rodalies 3:

Consulta els vídeos dels artistes del Rodalies 3 al nostre canal Youtube

Go top