fbpx

Remembrança: visions sobre les germanes BrontëProjecte d’Helena Aguilar Mayans

Remembrança és un projecte fotogràfic que es centra en els personatges femenins protagonistes de les novel·les més destacades de les germanes Brontë. Si es coneix la biografia de Charlotte, Emily i Anne, és fàcil identificar els paral·lelismes entre les pròpies vivències i les de les protagonistes de les narracions. Les fotografies ens expliquen part de la vida de les germanes al mateix temps que parlen de les heroïnes de les novel·les.

En l’obra de les germanes, el paisatge funciona, a la manera romàntica, com un dipòsit d’emocions i sentiments. Els erms són un dels escenaris principals de les seves obres, i van ser el seu refugi i el paisatge que les va veure créixer i acompanyar.

L’exposició consta d’una trentena de fotografies col·locades en marcs antics de diverses mesures i formats, creant una composició per cada sèrie fotogràfica.

Les fotografies són analògiques i estan impreses sobre paper fotogràfic de cotó i de qualitat. L’exposició està dividida en 3 sèries, una per cada germana. Les sèries estan acompanyades d’uns plafons on s’expliquen els paral·lelismes entre la vida de cada germana i les seves novel·les i la relació dels personatges femenins de les novel·les amb el paisatge.

També inclou una vitrina on s’exposen objectes que ajuden a transportar-nos a l’univers de les Brontë: una tassa victoriana de dol, bruguerola dels erms del poble de les Brontë, un coll de vestit victorià…

Una proposta inclosa en la commemoració del bicentenari Brontë (2016-2020).

Durant el 2016 l’exposició es va poder veure a Olot. Del 8 d’abril a l’1 de maig. Can Trincheria


I el 2017 a la Casa de Cultura de SANT CUGAT DEL VALLÈS, del 17 d’octubre i fins al 25 de novembre

 

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top