fbpx

Premi de Teatre

"Enchanté!", de Las Divinas // "Hotot", de Cascai TeatreUna altra manera de treballar amb l’àmbit de les arts escèniques des de la Xarxa és sumar-se a iniciatives que afavoreixen la creació, com aquest premi de teatre que continua incentivant les companyies a presentar-hi les seves propostes.

Transversal va arribar a un acord amb el Premi Unnim de Teatre, per tal d’ajudar a donar projecció a l’obra guanyadora gestionant una petita gira per les ciutats de la Xarxa. El Premi Unnim de Teatre era el més destacat de Catalunya d’aquest gènere i pretén donar suport a les creacions teatrals en qualsevol dels seus estils i incentivar la creativitat i l’ofici teatral. El convoca Unnim Caixa Obra Social a través de la Fundació Caixa Manlleu i s’adreça des de l’edició del 2011, també a companyies professionals.  En edicions posteriors, a partir de l’adquisició d’Unnim per part de BBVA, el premi va passar a anomenar-se Premi BBVA de Teatre.

Es va establir que un dels programadors de Transversal fos membre del jurat de la mostra, per procurar que l’espectacle escollit s’adiés a les necessitats municipals, i per afavorir la seva programació a ciutats de la Xarxa. En l’edició del 2012, aquesta funció va anar a càrrec de Ramon Ferrer del Teatre de l’Atlàntida de Vic. L’any següent fou Sergi Penedès, gerent del Consorci en aquell moment, qui fou membre del jurat.

Imagen 398Així, en la primera temporada de la col·laboració, es va donar suport econòmic (assumint part dels costos de la contractació, ja fos assumint part del catxet, o el risc de la programació a guixeta) a l’espectacle guanyador, Enchanté de Las Divinas a les ciutats de Transversal que es van interessar en programar-lo. La col·laboració de Transversal va permetre les següents funcions de l’obra:

Vilanova i la Geltrú: 1 de març de 2013. Auditori Eduard Toldrà
Mataró: 14 d’abril. Can Gassol
Girona: 17 de juliol. Teatre Municipal
Olot: 8 de setembre. Teatre Principal

lletres hotot 4El següent guanyador, que fou Hotot, de la companyia Cascai Teatre, en l’edició del 2013 també va rebre suport en el catxet per la seva difusió.  L’acollida de l’espectacle va ser molt positiva, i es van dur a terme totes aquestes funcions de l’obra Hotot:

Reus: 19 octubre 2013
Figueres: 8 de març de 2014
La Seu d’Urgell: 10 d’abril de 2014
Girona: 2 de juliol del 2014
Manresa: 11 de desembre 2014
Sant Cugat: Gener del 2015

Go top