fbpx

Pells en Suspensió, de Jordi MitjàPells en suspensió neix d’un projecte amb el mateix nom finançat per les beques Kreas de l’Ajuntament de Girona a partir d’una investigació realitzada per Jordi Mitjà a l’INSPAI entorn les imatges analògiques, els suports i la seva desaparició.

Un treball derivat d’aquest projecte va ser presentat al RODALIES 4, i la col·laboració amb publicació del llibre es va acordar entre Transversal i l’ajuntament de Girona com a part de la circulació dels projectes Rodalies més enllà de les primeres ciutats productores. En comptes de fer circular una exposició, la participació de Transversal es va materialitzar en el suport a l’edició d’aquest llibre que ara ha vist la llum.

Pells en suspensió és una edició absolutament ampliada del projecte, amb treballs que expliquen la trajectòria que l’artista ha dut a terme aquests darrers anys i amb alguna llicència poètica o deriva cap a obres molt primerenques.

El contingut de Pells en suspensió, ha suposat un esforç ingent per tal d’explicar molts dels interrogants que habitualment es planteja l’artista i com els encara a nivell formal. A més, s’ha permès la llicència poètica de realitzar algunes derives cap a obres anteriors que participen d’aquestes qüestions. El resultat és un llibre que, sense ànim de catalogar, ni de mirar retrospectivament les obres, ajuda a comprendre l’univers d’interessos que han interrogat aquests darrers anys l’artista i que encara sobrevolen sobre el seu treball.

El volum compta amb textos d’Eudald Camps, el disseny gràfic de Jesús Novillo i algunes imatges del procés de treball i la portada a cura del fotògraf Illa Bonany.

Ha estat finançat a quatre bandes entre el Bòlit, Centre d’Art de l’Ajuntament de Girona, el Consorci Xarxa Transversal, l’Editorial Llibres del Segle i l’INSPAI, el Centre de la Imatge de la Diputació de Girona.

Go top