fbpx

MÀRIUS TORRES – 75è aniversariEl 29 de desembre de 1942, als 32 anys, Màrius Torres va morir al sanatori de Puigdolena, on havia ingressat a finals de 1935. La primera edició de la seva poesia va haver de ser publicada durant el seu exili mexicà pel seu amic, l’escriptor i editor Joan Sales. Als seus poemes, dominats per la seguretat i la maduresa malgrat la seva joventut, hi prevalen dos temes: el de la música o de l’art en general i el del món natural (el cicle de les estacions, flors, jardí…) que potencien una meditació sobre la realitat profunda de la vida humana. Una meditació que neix sovint del record, amarat de sentiment, i que té, com a tema central, la mort.
Transversal afavoreix la difusió als municipis dels projectes de qualitat com és aquesta posada en escena de la obra de Màrius Torres.

L’espectacle s’estrenà a Sant Cugat, dins el marc del 17è Festival Nacional de Poesia, el 16 d’octubre i també es va poder veure el 17 d’octubre a Mataró i dissabte 21 d’octubre al Tocats de Lletra de Manresa. En l’obra, els actors Emma Vilarasau, Jordi Bosch i Ramon Madaula fan un passeig per la poètica de l’autor. També interpreten una selecció de l’epistolari de Torres amb Joan Sales; la tria de les cartes fou a càrrec de la Dra Laura Borràs.

Els textos s’acompanyaren del quartet Sound Boulevard que interpretà peces relatives a algun Rèquiem.

Direcció artística: Jordi Bosch
Interpretació: Emma Vilarassau, Jordi Bosch i Ramon Madaula
Quartet Sound Boulevard:
Violins: Sergi Claret i Oriol Algueró
Viola: Joaquin Badia
Violoncel: Manolo M. del Fresno

SANT CUGAT – 16 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE AUDITORI
MATARÓ – 17 D’OCTUBRE 2017 – TEATRE MONUMENTAL
MANRESA – 21 D’OCTUBRE 2017- AUDITORI DE LA PLANA DE L’OM

 

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.cultura_c3

Go top