fbpx

La jota més bella

Un espectacle que uneix mitjançant la jota de l’Ebre la sonoritat de la cobla tradicional i la rondalla propia de les comarques del sudedLa cobla Reus Jove, l’Esbart Reus Dansa i Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries han creat un espectacle de músiques i danses que descobreix tot un nou espai sonor i festiu: la rondalla jotera i la cobla sardanística s’uneix per trencar fronteres i despertar sentits. El muntatge reuneix prop de 40 músics i dansaires a l’escenari sota la direcció musical del mestre Jesús Ventura, impulsor del mestissatge entre la jota i la cobla.

Foto-jota+bella1Amb l’estil dels Quicos, anirem donant entrada a ritme de boleros, fandangos, jotes i sardanes, a diferents coreografies que volen transmetre la manera de ser i de fer de la gent de l’Ebre. Veurem balls de festa, de treball, en definitiva, de vida, d’una vida amb un caràcter particular que ens convida a la contemplació del Delta, enmig d’aus, d’arròs, de barraques i d’aigua.

Aquest espectacle es va oferir a totes les ciutats perquè poguessin acollir-ne una actuació, a un millor preu gràcies a l’aportació de la Xarxa.

Així doncs, la funció es va veure a:

Tortosa el 14 de juny de 2014. Teatre Auditori Felip Pedrell

Reus: 28 de setembre de 2014. Teatre Fortuny

Figueres: 31 de gener de 2015. Teatre Jardí

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top