fbpx

La desaparició de Wendy

Coproduccions i col·laboracions amb centres de creació: Sala BeckettUn dels àmbits a treballar des de la Taula d’Arts Escèniques de Transversal és el de l’ajuda a la producció de nous espectacles. Impulsar-ho directament des de les ciutats és un objectiu que hi ha marcat, però que requereix un treball de més temps i a més llarg termini. Per això, per començar a treballar en aquesta línia, en aquests primers exercicis s’ha optat per treballar de braçet amb un centre de producció, esdevenint coproductors d’una de les seves propostes. Així doncs, la coproducció durant el 2016 es va fer amb la Sala Beckett, en l’espectacle inaugural de la seva nova seu: La desaparició de Wendy, de Josep Maria Benet i Jornet.

Transversal ha participat com a coproductora en dues línies: durant el 2016, any de la producció de l’espectacle, va fer una aportació econòmica, que va ajudar la Beckett a acabar de treballar la proposta. Un cop estrenada i feta la temporada a Barcelona, el paper de coproductor de Transversal té una nova etapa de cara a l’any 2017, oferint els seus teatres per tal que la peça pugui girar.

D’aquesta manera, el productor no només té un suport monetari, sinó la perspectiva de continuïtat al calendari, amb una gira lligada prèviament amb dates ajustades a ciutats repartides per tot el territori català. De cara a les ciutats, exercir de coproductors des de fases inicials del projecte ajuda que es pugui lligar el compromís amb els actors d’entrada, i que la versió que arribi a les ciutats sigui el més semblant possible a la de la seva estrena.

La desaparició de Wendy (1973) és un homenatge de l’autor al món del teatre i un recorregut pels contes i els mites de la infantesa des d’una mirada perversa i divertida alhora. A través d’una història de teatre dins del teatre que barreja els mites de Peter Pan i la Ventafocs, La desaparició de Wendy se centra en la figura d’un nen que decideix no créixer, malgrat totes les pressions que rebrà perquè deixi de fer el ximple i esdevingui, finalment, un home. Una obra sobre la necessitat de la imaginació a la vida per recordar-nos que els somnis ens ajuden a ser feliços.

Vinculada a la coproducció de l’espectacle, s’ha lligat una gira per als teatres de Transversal. D’aquesta manera, a banda de donar suport a l’impuls de noves creacions, la Xarxa esdevé un aparador perquè aquestes propostes arribin als ciutadans de tot el territori.  La desaparició de Wendy gira per 9 ciutats de la xarxa des del 28 de gener al 4 de març de 2017:

Gira Xarxa Transversal: La desaparició de Wendy

MATARÓ: 28 de gener. Teatre Monumental de Mataró
MANRESA: 4 de febrer. Teatre Kursaal de Manresa
GRANOLLERS: 11 de febrer. Teatre Auditori de Granollers
GIRONA: 12 de febrer. Teatre Municipal de Girona
TORTOSA: 17 de febrer. Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa
OLOT: 24 de febrer. Teatre Principal d’Olot
SANT CUGAT DEL VALLÈS: 25 de febrer. Teatre Auditori de Sant Cugat
REUS: 4 de març. Teatre Bartrina de Reus

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top