fbpx

CorroC: Gabinet de CuriositatsCorroC és una experiència concebuda com una visita guiada a una col·lecció de pedres amb forma de cor. La Srta Coral i el Sr Pedro, durant la visita, explicaran que van existir els Gabinets de curiositats, i que estem envoltats d’obres d’art. Si la nostra curiositat és juganera durant la visita el participant se n’adona que som com les més velles del planeta: les pedres.

Com si fos una lliçó d’anatomia, es reflexiona sobre les intrigues del cor; què és un batec?

Quantes vegades batega el nostre cor? Quants quilòmetres de vasos sanguinis tenim?

Si el cor és un múscul que bombeja la sang per tot el cos, com és que l’utilitzem per parlar d’amor, i no qualsevol altre òrgan?

Els Gabinets de curiositats eren uns espais privats oberts només a visites selectes, plens de mobles amb calaixos i prestatges on s’acumulaven objectes de tota mena, especialment d’origen natural, reunits allà per la seva raresa, curiositat o exotisme.

Aquests espais, que pretenien submergir el visitant en un microcosmos entès com a una representació a escala del món natural, van jugar un paper fonamental en l’elaboració i transmissió de coneixement sobre la natura durant tres segles.

El gabinet de CorroC és ben peculiar. I l’art és una forma de conèixer, com la ciència. Una obra instal·lació sobre les intrigues del cor; Un espectacle de petit format que entra en el terreny de les emocions; Una col·lecció d’art descoberta en estranyes condicions, que destapa els misteris de la natura i la quotidianitat.

Des de Mataró|Art|Contemporani hi han col·laborat amb Escalata Circus ampliant el Gabinet de Curiositats que acompanya aquesta obra. Durant l’any 2016 CorroC es va presentar a:

MATARÓ – Sales d’exposicions de Can Palauet – 20 de maig 20 h | 21 de maig 19 h i 23 h


I durant el 2017 aquest gabinet ampliat podrà viatjar, amb la participació de Transversal, a les properes ciutats que acullin aquesta proposta, com són REUS, FIGUERES i SANT CUGAT. Transversal assumeix el cost de transport i muntatge d’aquesta exposició que acompanya les actuacions d’Escarlata Circus.

 

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top