fbpx

CHANGING TRACKS

Art i cultura transnacionalCHANGING TRACKS és un projecte en arts digitals visuals contemporànies que ha suposat la creació d’una sèrie de nou obres d’art temporals per a ser ubicades a l’aire lliure. Aquest treball ha anat a càrrec de tres artistes internacionals que han desenvolupat els conceptes de les antigues línies de ferrocarril, el seu patrimoni i el seu entorn local. Changing Tracks té el suport del Programa Cultura de la UE 2007-2013

Els socis del projecte són el Consell del comtat de Northamptonshire (Regne Unit), Consell del Comtat de Mayo (Irlanda) i Consorci Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals ( Catalunya ).

tres artistesDesprés d’un període de residència a cada regió participant, els artistes del changing tracks, Xevi Bayona (CAT), Aideen Barry (IE) i Noah Rose (UK); van treballar les seves propostes, ajudats pel contacte i el treball amb les comunitats locals i organitzacions artístiques. Durant les seves estades a cada zona, els artistes també van realitzar tallers oberts i altres activitats. Les obres d’art van ser instal·lades a totes les regions participants durant l’estiu del 2014.

L’objectiu principal del projecte és acostar nous públics a l’art contemporani. Al situar les obres en entorns no tradicionals, es volen eliminar barreres a la participació i proporcionar oportunitats per de gaudir-les a una àmplia gamma d’usuaris que utilitzen les vies per lleure: caminants, ciclistes, famílies… així com també a grups locals: associacions de patrimoni, escoles, empreses de turisme, …

Després de l’exposició de totes les obres, durant la tardor de 2014, van tenint lloc a cada regió participant, seminaris destinats a difondre l’aprenentatge de l’artista local, l’experiència de treball dels administradors del projecte, així com també presentacions sobre temes relacionats per part d’experts europeus i acadèmics. Els seminaris es van destinar a artistes locals, professionals creatius i estudiants.

Més informació al web del Changing Tracks

Podeu veure els vídeos de les instal·lacions dels artistes als tres països en la llista de reproducció Changing Tracks del nostre canal YouTube:

 

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top