fbpx

Animac Camina

Curtmetratges d'animació a les ciutats de la XarxaL’ANIMAC és la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya, que des de fa anys porta a Lleida els millors creadors del món en aquesta disciplina.

Amb la intenció que tota aquesta creativitat no es quedi a Lleida en els dies concrets del festival, es va crear l’Animac Camina. Diferents seleccions dels millors films presentats a l’Animac, en un recull d’aproximadament una hora cadascun, pensats per a diferents públics i territoris. Aquests programes estan pensats per difondre l’art de l’animació a d’altres festivals, programacions de cinema i altres esdeveniments culturals.

L’Animac Camina inclou diferents sessions dirigides a diferents públics, d’una banda Petit Animac Camina dirigit als més joves de casa i Animac Camina Internacional, amb les millors propostes del cinema d’animació d’arreu del món presentades a Animac, algunes d’elles nominades a l’OSCAR com a millor curt d’animació.

La Xarxa Transversal va actuar durant dos anys com a coproductor de l’Animac Camina. Aquest paper va permetre que les ciutats de la xarxa tinguéssin a la seva disposició aquestes sessions amb molt bones condicions econòmiques, per complementar la seva programació cultural amb propostes d’alta qualitat. A la vegada, fou una iniciativa de suport i difusió a les activitats locals, ja que ha va ajudar a que aquesta proposta es veiés a diferents ciutats i equipaments, de dins i fora la Xarxa Transversal..

A partir d’aquest acord, els curtmetratges de l’edició 2012 de l’Animac Camina (en les dues variants programables: l’Animac Camina Internacional o el Petit Animac Camina), es van poder veure en els següents espais:

 • BARCELONA, Animac Camina Internacional
  divendres 13 juliol de 2012, Escola de disseny BAU
 • BARCELONA, Animac Camina Internacional
  dilluns, 24 setembre de 2102, CCCB
 • LA SEU D’URGELL, Animac Camina Internacional
  dimarts 11 de desembre de 2012, Cinemes Guiu
 • VIC, Animac Camina Internacional
  dissabte 29 de desembre de 2012, Jazz Cava
 • GRANOLLERS
  dijous 3 de gener de 2013, Roca Umbert, Fàbrica de les arts
 • MANRESA, Animac Camina Internacional
  diumenge 13 de gener de 2013, Cine-club Manresa
 • LA SEU D’URGELL, Petit Animac Camina
  diumenge 20 de gener de 2013, Cinemes Guiu
 • GIRONA, Animac Camina Internacional
  dijous 21 de febrer de 2013, Museu del Cinema

L’edició del 2012 va tenir un gran èxit pel que fa a la recepció de la proposta, especialment entre les ciutats de la Xarxa. Per això la col·laboració es va repetir el 2013, com a un projecte d’interès que cal consolidar.

La seva implantació el 2013 va tenir un èxit remarcable, tant dins les ciutats de Transversal com a fora. Així, les ciutats de Tortosa, Girona, Manresa, Vic, La Seu d’Urgell, Granollers i Olot, van acollir el Programa Animac Camina Realitat 2.0 (Recomanat per a majors de 12 anys), el Programa Petit Animac Camina (Recomanat per a públic infantil/familiar de més de 3 anys) o tots dos.

A banda d’aquestes ciutats membres de la Xarxa, gràcies a la col·laboració de Transversal, els programes de l’Animac Camina s’han pogut veure a molts altres llocs: a través de l’Agencia Española de Cooperación Internacional para el Desarrollo, es van dura terme 32 sessions del Petit Animac Camina als centres que l’Aecid té a diferents ciutats de Llatinoamérica. També van tenir lloc sessions encarregades per l’Ajuntament de Juneda, el de Parcent, es va projectar a un Festival de Tremp, al Festival Ull Nu d’Andorra, al CCCB a Barcelona en el marc de les Festes de la Mercè o a la Universidad de Jaén, entre d’altres.

Go top