fbpx

+45, de Sebastián Garcia FerroDurant l’any 2016 el projecte +45 de Sebastián Garcia Ferro va aconseguir mobilitzar col·lectius d’aquesta edat a les ciutats d’Olot, Mataró i Girona i pujar-los a l’escenari per ballar una peça de dansa contemporània. La valoració molt positiva de l’experiència tant des dels teatres com per part de les persones que van participar en la formació i van ballar la peça, fa que valgui la pena donar continuïtat al projecte.

En aquesta obra els col·lectiu de persones que hi participen, viuen i mostren la peça de Sebastián Garcia Ferro, amb el següent desenvolupament: els primers 40 anys de la vida ens donen el text; els següents 30, el comentari (Schopenhauer). En el moment actual la vida ens planteja la contradicció entre viure la maduresa com un lloc on es pot admirar la bellesa del pas del temps i el fet de ser conscients que, progressivament, esdevenim obsolets. Aquest és el punt de partida de +45, en el qual sis experimentats ballarins d’aquesta segona edat i un cor de figurants no professionals de la segona i tercera edat són els protagonistes.

Després de l’èxit del projecte Dansa Sènior les ciutats d’Olot i Mataró estan treballant una segona edició durant l’any 2017 amb la companyia de dansa Labranza seguint amb l’ús de ballarins no professionals del mateix col·lectiu més gran de 45 anys. Per la seva banda, hi ha d’altres ciutats que no van ser en la primera edició (com ara Sant Cugat del Vallès i Granollers), que volen sumar-se a la proposta, i podran triar si volen fer-ho amb la peça de Garcia Ferro o sumant-se a la nova iniciativa que es prepari des d’Olot i Mataró.

L’objectiu per Transversal és continuar amb un projecte que apropa la dansa contemporània a nous col·lectius, que fomenta la participació de la població en els actes culturals i ofereix oportunitats formatives als ciutadans al llarg de tota la vida. Així, l’aportació fa la Xarxa a cadascuna de les ciutats que van fer el +45 l’any passat, es mantindrà a tots els municipis que impulsin una activitat en aquest sentit als seus teatres.

Durant el 2016 les representacions van ser les següents:

MATARÓ: 24 d’abril 19 h. Teatre Monumental

OLOT: 29 d’abril 21 h. Teatre Principal

GIRONA: 22 de maig 19 h. Teatre Municipal de Girona

 

cultura_c3

Projecte amb participació de Transversal gràcies al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Go top