fbpx

Joan Caballol és el nou president del Consorci

24 de Setembre de 2009

Joan Caballol Angelats

Joan Caballol Angelats

Joan Caballol Angelats, regidor de cultura de Tortosa, és el nou president del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. La capital del Baix Ebre agafa així el relleu a Sant Cugat del Vallès i al seu regidor de cultura, Xavier Escura; que han ostentat la presidència rotatòria del Consorci durant els darrers sis mesos.

En acceptar aquest nou càrrec, Caballol va destacar la oportunitat que representa la presidència de Tortosa per acostar Transversal als altres territoris que formen part de la zona de parla i cultura catalanes. “La situació estratègica de la ciutat, propera a la Franja de Ponent i al País Valencià, pot propiciar i afavorir els contactes de la resta de municipis de la Xarxa amb aquestes altres regions; generant una oportunitat per créixer culturalment, sumar i no perdre”. En aquest sentit, Caballol va expressar també el seu desig que en un futur alguna ciutat del País Valencià, la Franja o les Balears pugui entrar a formar part del Consorci per donar-li així una més alta dimensió.
El nou president també va remarcar la importància de Transversal en la cojuntura econòmica actual: “En un moment on molts departaments de cultura reben retallades en els seus pressupostos, aquesta Xarxa és una oportunitat per  sumar recursos i apostar per la intermunicipalitat, per saltar barreres i fer que les activitats que es fan a cadascuna de les ciutats puguin tenir una dimensió més alta”. Joan Caballol va afegir que durant la seva presidència procuraria treballar per a la consecució i consolidació d’aquest objectiu, així com afavorir i impulsar el treball amb les noves tecnologies de la informació i el coneixement en el terreny cultural municipal.

Caballol va agrair  també la tasca desenvolupada per l’anterior president del Consorci, Xavier Escura qui en la presentació de l’informe de gestió dels mesos de la seva presidència ha destacat la feina feta, malgrat el context de crisi econòmica, per la visualització i la notorietat del Consorci.
Escura ha esmentat en aquest sentit la presentació de la Xarxa i les seves activitats al [intlink id=”230″ type=”post”]Parlament de Catalunya[/intlink]; la reunió que la Comissió Permanent del Consorci va mantenir amb el Conseller de Cultura, el sr. Joan Manuel Tresserras; i l’assistència a l’[intlink id=”152″ type=”page”]Escola d’Estiu de Transversal[/intlink], celebrada el mes de juny a Mataró, del Secretari de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sr. Eduard Voltas, la Directora General de Cooperació Cultural, sra. Anna Falguera i la representant del Consell Nacional de la Cultura i de les Arts, sra. Pilar Parcerisas.
Tot això sense oblidar el treball habitual de les taules de tècnics del Consorci en els terrenys de les arts escèniques, les arts visuals i en el projecte de l’Anella Cultural.

Aquest canvi de presidència  es va fer efectiu durant en la trobada bianual del Consell Directiu del Consorci, que en aquest cas, va tenir lloc al Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès.

Aquest relleu també suposa canvis en la Comissió Permanent de Transversal. Xavier Solà, regidor de cultura de Vic, entra a formar-ne part com a futur president; i Ciro Llueca, regidor de cultura de Figueres deixa aquesta Comissió després d’un any i mig de vinculació activa i entusiasta.

Go top