fbpx

Continuen les activitats vinculades a Womart

19 d'Abril de 2018

El projecte WOMART que reivindica el talent femení en les arts visuals amb 10 d’intervencions artístiques en l’espai públic a càrrec de 10 dones artistes, va arrencar el passat dissabte i preveu encara 3 inauguracions i diverses activitats fins a final de mes.

Entre elles, l’exposició de l’artista Mònica Rikić al Museu de Granollers, que romandrà oberta fins al 29 d’abril. A més, les 7 obres murals que han format part de les intervencions a l’espai urbà quedaran com a patrimoni artístic permanent de les ciutats de Reus, Figueres, Tortosa, Olot, Manresa, Sant Cugat del Vallés i Vilanova i la Geltrú, que juntament amb Granollers, i Girona i Mataró, han conformat les 10 ciutats del projecte.
Womart, que reivindica la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals en general, i en l’art urbà -o art en l’espai públic- en particular, es va inaugurar el passat 14 d’abril amb intervencions artístiques a càrrec de 10 dones artistes visuals que han presentat obres que inclouen instal·lacions, arts escèniques, media art, il·lustració i muralisme. Les creadores que conformen l’exposició són reconegudes artistes que han desenvolupat projectes internacionals, treballant i presentant la seva obra en diferents parts del món, o participant en festivals i exposicions a galeries europees, americanes o asiàtiques.

Algunes imatges de les peces realitzades:

 

procés de preparació del projecte d'Aïda Gómez a Mataró

procés de preparació del projecte d’Aïda Gómez a Mataró

La instal.lació de PEDRA a Girona i la d’Aïda Gómez a Mataró no es van poder dur a terme el dia 14 a causa de la pluja i per aquest motiu, aquesta última la treballarà el dissabte 21 d’abril, de 10h a 22h; mentre que PEDRA portarà a terme la seva intervenció a Girona el mes de juny, el divendres dia 22.

A les inauguracions d’aquestes obres s’uneix la del mural de la Lula Goce a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc el proper diumenge 22 d’abril, amb presència de l’artista. Tot i que l’obra s’havia acabat, no es va poder presentar oficialment al públic també degut al mal temps.
D’altra banda, es donarà continuïtat a les activitats previstes en el marc de les inauguracions com són el taller d’artefactes a Granollers (28 abril); un taller sobre pintura mural a càrrec de l’Organització Zéro a Vilanova i la Geltrú (22 d’abril), o el taller infantil de pintura mural a càrrec de l’associació Rebobinart a Sant Cugat (9 de juny). Aquestes activitats també es van haver d’ajornar.

 

Womart neix amb l’objectiu de donar visibilitat i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització en resposta a la manca de paritat real als circuits de les arts visuals. Es pretén explorar la relació de la feminitat, el gènere, la dona i l’art, generant un discurs que reflexioni sobre aquest aspecte des de les diferents disciplines artístiques, els estils, tècniques i sensibilitats individuals de les 10 artistes participants, que han estat escollides per al projecte per l’excel·lència del seu treball, independentment de la seva trajectòria i reconeixement professionals.
Les propostes de les artistes han sigut comissariades per l’associació Rebobinart, guanyadora amb el projecte Womart del Concurs de Comissariat impulsat el 2017 per distingir un projecte d’intervenció a l’espai públic pel Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals.

Go top