fbpx

CONSELL DIRECTIU DE TRANSVERSAL, CELEBRAT A OLOT

21 de Desembre de 2012

Olot va acollir el passat 19 de desembre el Consell Directiu de Transversal, al qual hi estan convocats els regidors de totes les ciutats membres de la xarxa. En aquesta reunió, els edils van passar balanç de l’activitat del Consorci en aquest 2012 i van traçar les línies de treball a desenvolupar per al proper 2013.

Olot ha acollit aquesta setmana la visita dels regidors de cultura de les tretze ciutats que formen part de la xarxa Transversal, que té seu a Olot i de la qual n’és president el regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga. Els edils, a part de planificar la gestió de la Xarxa per aquest any que entrem, han debatut sobre els temes que afecten el món cultural municipal en uns moments econòmics complicats com són els actuals. Com a president de Transversal, Xarxa d’Activitats Culturals, el regidor de Cultura d’Olot, Josep Berga, ha encapçalat la trobada dels regidors de les 13 ciutats que formen part d’aquesta xarxa. Tretze ciutats catalanes, mitjanes, de fora l’àrea metropolitana de Barcelona altament compromeses amb la cultura municipal. La trobada dels regidors ha servit, a banda de per realitzar el plenari anual d’aquesta institució, per crear un espai de debat al voltant de qüestions sobre la gestió d’aquest àmbit en l’entorn local. S’han posat en comú les inquietuds i s’han debatut temes com quin ha de ser el model de ciutat pel que fa a la cultura. També s’han posat sobre la taula propostes de realitzar projectes conjuntament per tal d’aprofitar al màxim els recursos econòmics. Les ciutats que formen part de la xarxa Transversal són: Figueres, Girona, Granollers, La Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Perpinyà, Reus, Sant Cugat del Vallès, Vic, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

Josep Berga, regidor de cultura d’Olot i president de la Xarxa, va encapçalar la trobada que va celebrar-se a la Sala Gussinyé de l’Ajuntament d’Olot. Al final de la trobada, i per tal de tractar algun dels punts de l’ordre del dia, es va sumar a la reunió el Director General de Cooperació Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el senyor Jordi Cabré.

Després de la reunió, els assistents van poder visitar algunes seus de la Mostra de Pessebres 12/13, XIV Biennal del Pessebre Català que acull aquests dies la capital de la Garrotxa.

Go top