fbpx

Rebobinart: guanyadors del Concurs de Comissariat amb el projecte Womart

El projecte WOMART de l’Associació Rebobinart ha estat escollit el guanyador del Concurs de Comissariat que la Xarxa Transversal ha convocat aquest 2017.

Es tractava d’un concurs de comissariat artístic per a intervenir a l’espai públic de tots els municipis de la Xarxa Transversal. L’acció central de la proposta tindrà lloc el dissabte 14 d’abril de 2018.

Amb la implantació d’aquest projecte, les ciutats de Transversal acolliran 10 dones creadores, 10 artistes que donaran vida a carrers, murs i sales d’exposicions. Moltes de les artistes proposades per Womart treballen el graffiti, d’altres fan intervencions més performàtiques.

Womart és un projecte que pretén foto premsa comissaris Womartreivindicar la necessitat de reconèixer el talent femení en les arts visuals, en general, i en l’art urbà (o art en l’espai públic) en particular. La manca d’igualtat de gènere en els circuits institucionals de les arts visuals posa de manifest que encara hi ha un resistent sostre de vidre que impedeix assolir una paritat real pel que fa al reconeixement de les artistes professionals. En resposta a aquesta realitat, sorgeix Womart amb l’objectiu de visibilitzar i reconèixer el talent artístic de les dones creadores, fomentar la presència d’aquestes en el camp de l’art urbà i afavorir la seva professionalització.

Els comissaris de la proposta són Míriam Alarcón i Marc García de Rebobinart. Aquesta associació s’ha especialitzat en el desenvolupament de projectes socials a través de l’art urbà de qualitat. Treballen des de l’any 2012 amb una clara filosofia social, reivindicant l’art urbà com una font de dinamització social i cultural; fomentant les expressions més elaborades de l’art urbà i procurant desestigmatitzar la percepció d’aquesta forma artística que sovint ha estat considerada vandàlica o invasiva. Des d’aquesta entitat es fomenta una visió de l’art urbà professional posant-lo al servei de la societat a través de la creació de projectes que s’arrelen en el territori, que aporten un valor afegit a l’espai urbà i que generen una nova via de comunicació amb la ciutadania propiciant l’esperit crític i transmetent missatges de caràcter social en cadascun dels projectes generats.

Go top