fbpx

Dansa Sènior, edició 2017

Durant el 2017, el projecte +45 de Sebastián Garcia Ferro s’ha continuat implantant a les noves ciutats que han volgut sumar-se a la proposta, mentre que les que ja van portar a terme el +45 en edicions anteriors, han continuat el treball amb una nova iniciativa, en aquest cas, el Dispositivo Labranza del Col·lectiu La Majara.

La filosofia i metodologia que proposava aquest nou projecte és la següent:

Foto: Martí Albesa, festival Sismògraf

Foto: Martí Albesa, festival Sismògraf

Dispositivo LABranza és una proposta amb caràcter intergeneracional que utilitza la figura del camperol i l’artista per identificar les semblances entre ambdós camps i veure com aquestes conviuen. El dispositiu s’aborda amb una visió contemporània i conceptual de la relació existent entre “l’home x camp”, “ballarí x cos”, el paisatge del camp portat a la geografia del cos. Una comparativa constant de dos tipus de cossos que quotidianament modifiquen allò que els envolta des del seu moviment.

El resultat és un projecte coreogràfic inspirat en els moviments que fan els pagesos quan treballen cavant, llaurant, sembrant, fangant, recol·lectant… Aquests moviments s’acompanyen d’uns bastons de fusta que simbolitzen qualsevol tipus d’eina del camp.
El projecte té un triple vessant: el social, a partir del contacte directe amb la gent de la zona (els voluntaris de la ciutat); l’educatiu, amb el desenvolupament de la seva pròpia tècnica i els tallers, i l’artística, amb la creació d’una peça coreogràfica.
El format del dispositiu és d’unes 15-30 persones de les ciutats participants, juntament amb 3 intèrprets professionals i altres artistes convidats. La construcció d’aquest dispositiu escènic depèn de l’experiència viscuda amb els participants durant el procés creatiu i es presenta com a tancament del procés a cada ciutat. Té una durada d’uns 30 minuts d’acció que es desenvolupa normalment en un espai obert: preferentment en parcs, places, horts urbans o terrenys despoblats. El resultat és una estructura coreogràfica oberta, resultat del treball realitzat amb els participants a cada ciutat, al voltant de la temàtica del projecte Labranza, en la qual els participants es poden expressar de forma lliure, respectant la seva identitat i oferint un lloc comú on hi sorgeixin històries úniques.

Les representacions finals de Dansa Senior a les ciutats van ser les següents:

GRANOLLERS – 27 D’OCTUBRE 2017 – SALA GRAN DEL TEATRE AUDITORI
El procés de creació de +45 amb Sebastian Garcia Ferro va tenir lloc a la Fàbrica de les Arts Roca Umbert.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
OLOT – 22 D’ABRIL 2017 – FESTIVAL SISMÒGRAF
Dispositivo Labranza: Abans d’encetar el projecte, els tres components del Colectivo Lamajara, Daniel Rosado, Paloma Hurtado i Reinaldo Ribeiro van fer una estada a la residència Faber durant un mes per treballar en el projecte.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………….
MATARÓ – 30 D’ABRIL 2017 – PARC CENTRAL
L’Aula de Teatre de Mataró va treballar prèviament amb el participants al projecte que desprès van poder gaudir de l’experiència de treball amb el col·lectiu La Majara. El projecte va culminar amb la una representació final al Parc Central de Mataró.

Go top